Reforma educativa

STEPV presentarà recurs al decret de currículum de secundària

L’obligatorietat dels àmbits en 1r d’ESO motiva la presentació del recurs, molt a pesar del Sindicat, que no és contrària al model d’ensenyament per àmbits però sí a l’obligatorietat

dijous 11 agost 2022 13:41 h

El DOGV d’avui publica el decret de currículum de Secundària en el qual es fixa en una norma de rang superior que 1r d’ESO les assignatures s’organitzaran per àmbits. El primer curs en què es va organitzar per àmbits 1r d’ESO va ser el curs 2021/22 perquè, segons la Conselleria, la pandèmia havia interromput les classes presencials i per facilitar la transició de l’alumnat de 6è de Primària als instituts després de 6 mesos sense classe. Ara bé, la Conselleria va continuar obligant a organitzar els següents cursos per àmbits a tots els instituts. Per tant, al final el que es desprèn, és que la conselleria ha emprat la pandèmia com a excusa per imposar els àmbits en 1r d’ESO.

Tots els sindicats de la Mesa Sectorial s’han oposat a l’obligatorietat d’organitzar aquest curs per àmbits

Tots els sindicats de la Mesa Sectorial s’han oposat a l’obligatorietat d’organitzar aquest curs per àmbits ja que atempta contra l’autonomia organitzativa dels centres i no han funcionat com correspon.
Organitzar els àmbits no es pot fer per decret, com acaba de fer la Conselleria, ja que és un model que, a més del canvi organitzatiu que suposa també requereix un canvi metodològic important, que implica diversos departaments docents, ja que un mateix docent, o dos en règim de codocència, han d’integrar diverses assignatures i una coordinació constant.
STEPV va proposar a la Conselleria d’Educació que, si el que pretén és que els instituts impartisquen àmbits en ESO, expliquen als centres els beneficis que té l’organització per àmbits per tal de convèncer i motivar el professorat perquè adopte aquest model, com ja passa en diversos instituts que treballen per àmbits des de fa anys, i que decidisquen si el volen aplicar o no.
D’altra banda, cal recordar que la normativa estatal (la LOMLOE i el Reial Decret d’ensenyaments mínims de Secundària) estableixen que els centres poden organitzar les matèries per àmbits atenent la seua autonomia organitzativa i el seu projecte educatiu. Per tant, no és pot obligar, com ha fet ara la Conselleria, a aplicar-los obligatòriament.
És per tot això que STEPV presentarà recurs contenciós contra el decret. De fet, ja va presentar un recurs d’alçada a les instruccions d’inici de curs de secundària per al curs 2022/23 que també recull l’obligatorietat dels àmbits en 1r d’ESO.

Etiquetat com a

currículum eso

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR