STEPV informa

STEPV presenta recurs contra el nou decret de permisos i llicències

El nou decret retalla drets consolidats quant als permisos de trasllats i d’hospitalització de familiars

dimarts 07 març 2023 11:49 h

La setmana passada STEPV va presentar un recurs contenciós contra el nou decret de permisos i llicències. En concret, s’han impugnat els articles 18 (permís per accident, malaltia greu, hospitalització o intervenció), 20 (permís per trasllat de domicili) i l’article 34 (Vacances).
Els dos primers articles (18 i 20) redueixen els dies que, des del decret de 2008 gaudia el professorat. En ambós es perd un dia de gaudi del permís, com es pot veure en el quadre comparatiu:

                                       
Decret 2008Decret 2022
Article 12. Permís per malaltia greu o defunció
         
  1. Per malaltia greu o defunció del cònjuge o parella de fet o d’un familiar de primer grau per consanguinitat (pares i fills), es tindrà dret a un permís de quatre dies hàbils. Si el fet causant ocorre a més de 100 quilòmetres de la localitat de residència del docent, el permís serà de sis dies.
  2.                        
  3. Per malaltia greu o defunció d’un familiar de segon grau per consanguinitat (germans, avis i néts) o de primer grau per afinitat (pares i fills polítics), es tindrà dret a un permís de tres dies hàbils. Si el fet causant ocorre a més de 100 quilòmetres de la localitat de residència del docent, el permís serà de cinc dies.

Article 18. Permís per accident o malaltia greus, per hospitalització o per intervenció quirúrgica sense hospitalització que requerisca repòs domiciliari

  1. Per accident o malaltia greus, per hospitalització o per intervenció quirúrgica sense hospitalització que requerisca repòs domiciliari del cònjuge, de la parella de fet o d’un familiar de primer grau per consanguinitat o afinitat, es tindrà dret a un permís de tres dies hàbils quan el succés es produïsca en la mateixa localitat, i de cinc dies hàbils quan siga en diferent localitat.
  2.        
  3. Per accident o malaltia greus, per hospitalització o per intervenció quirúrgica sense hospitalització que requerisca repòs domiciliari d’un familiar de segon grau per consanguinitat o afinitat es tindrà dret a un permís de dos dies hàbils quan es produïsca en la mateixa localitat i de quatre dies hàbils quan siga en diferent localitat.

Article 14. Permís per trasllat de domicili habitual
        El personal podrà gaudir d’un permís de dos dies naturals consecutius per trasllat del seu domicili habitual, aportant un justificant acreditatiu.

Article 20. Permís per trasllat de domicili habitual
        El personal podrà gaudir d’un permís d’un dia per trasllat del seu domicili habitual sense canvi de localitat de residència, aportant justificant acreditatiu.


Quan es va negociar el decret, la Conselleria va argumentar que la Llei de la Funció Pública Valenciana de 2021 establia aquests dies i, per tant, també s’havien d’aplicar a ensenyament. Tanmateix, no hi ha cap norma que prohibisca millorar les condicions en un sector, com és el cas del decret de 2008, i més encara quan fa 14 anys que s’estava aplicant, fet que es pot considerar un dret consolidat.
Quant a l’article sobre les vacances, s’ha impugnat precisament per no respectar la redacció de la Llei Valenciana de Funció Pública, ja que no apareix el dret a gaudir de les vacances amb posterioritat si aquestes coincideixen amb una baixa laboral. Només es contempla en cas de maternitat, però s’ha obviat la situació de baixa laboral.
És a dir, que la Conselleria d’Educació retalla drets al·legant, quan li interessa, la llei de la funció pública valenciana.
Esperem que la Conselleria d’Educació rectifique i es recuperen tots els drets del professorat i, si no, que el TSJ atenga el recurs presentat per STEPV.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR