STEPV presenta el primer vídeo de la campanya ‘Viure en valencià’

El Sindicat ja ha publicat un Allioli monogràfic i un cartell dins d’aquesta campanya de foment de la llengua

STEPV

dimarts 04 maig 2021 11:19 h

Elizabeth Wade, una mestra nord-americana afincada a Tàrbena (la Marina Baixa), és la protagonista del primer vídeo de la campanya ‘Viure en valencià’. En poc més d’un minut, Wade ens conta com va arribar al País Valencià i com, progressivament, es va enamorar de la nostra cultura i de la nostra llengua, fins al punt de fer-la seua. És el primer vídeo d’una sèrie d’audiovisuals que el Sindicat publicarà per mostrar testimonis de persones que viuen en valencià i, així, posar en valor la nostra llengua.


Ací pots veure el primer vídeo

 

 

Una publicació monogràfica al voltant de la llengua

Juntament amb els vídeos, la campanya compta amb uns altres materials. El 29 de març vam presentar de manera virtual l’Allioli especial ‘Viure en valencià’, en què van participar la majoria de les autores i autors dels articles. En aquesta publicació monogràfica expliquem els objectius i les motivacions d’aquesta campanya i obrim un espai de reivindicació i reflexió al voltant de la llengua, amb personalitats com ara el sociòleg Avel·lí Flors, el tècnic lingüístic Alfons Esteve, l’acadèmica de la llengua Tudi Torró o l’escriptora Gemma Pasqual. També donem la veu a institucions com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, Castelló per la Llengua o el Tempir d’Elx, entre d’altres. Aquest Allioli especial ha estat il·lustrat pel prestigiós artista gràfic alcoià Toni Miró.

 

Llig la revista

 


El cartell

 

L’altre material que recentment hem tret a la llum és el cartell de la campanya que ha elaborat el dissenyador Juan Ramon Ortiz a partir d’una il·lustració de la xiqueta Mar Àlamo Blanch. Un cartell amb què, de manera senzilla, hem volgut transmetre valors positius cap a la llengua: estima, frescor, futur…

 

 

Descarrega’t el cartell en PDF

 


Amb tots aquests materials i els que, en breu, publicarem, l’STEPV pretén remoure consciències, reivindicar davant les administracions polítiques efectives de foment de la llengua i animar les valencianes i els valencians perquè l’usem. Entre totes i tots hem de garantir el futur del valencià.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR