Internacional

STEPV participa en la MICE Cuba 2022

La segona edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu del focus Cuba està tenint lloc a l’illa des del passat dia 25 d’abril i clourà el 15 de maig a L’Havana

diumenge 15 maig 2022 11:54 h

La MICE està organitzada per la xarxa cubana Unial de la Fundació Marienello i l’associació valenciana Jordi El Mussol. Té el suport del Ministeri Educació de Cuba, Ministeri de Cultura de Cuba, Instituto Cubano de Investigación Cultural Juan de Marinello i Instituto Cubano de Arte e industria Cinematográficos. A més, col•laboren Unesco, Unicef, Ambaixada Espanyola a Cuba, Ambaixada RFA a Cuba, Goethe Institut, Associació José Martí de València, Consejeria de Cultura, Turismo y Deporte de la Junta Extremadura o la Consejeria de Educación y Empleo Junta Extremadura.

STEPV - Intersindical Valenciana col•labora amb el focus cubà de la MICE des del seu inici en 2020 i ara jo fa amb la segona edició. La relació entre la MICE i el Sindicat ve de lluny, des de la mateixa fundació del festival educatiu.

La MICE està tenint una gran repercusió mediàtica i molta participació dels centres escolars cubans. En una primera fase es van fer activitats a diverses poblacions com Santa Clara, Cárdenas, Matanzas, Pinar del Río o Güira de Melena. El dia 11 de maig es va inaugurar a L’Havana al mític cinema Yata amb la presència de nombrosos convidats i convidades com la ministra d’Educació, representants del Ministeri de Cultura, les ambaixades espanyola i alemanya i personalitats del món de la cinematografia i cultura cubanes. També cal destacar la presència d’una ampla representació alemanya, mexicana i argentina. STEPV també hi va ser.

L’accident de l’Hotel Saratoga, on han mort 44 persones, ha modificat una part del programa previst. La MICE ha expressat el seu condol i solidaritat al poble cubà en aquest tràgic moment que ha convulsionat l’illa. En tots els actes s’ha recordat a les víctimes.

El festival MICE conjuga el divertiment i l’aprenentatge, és un dels grans esdeveniments culturals, educatius i cinematogràfics i té un reconeixement mundial força important. Un festival que va nàixer al País Valencià i que, poc a poc, amb molta força i determinació es va estendre pel món amb diversos focus com ara el cubà.

Per a l’STEPV és una satisfacció col•laborar amb la MICE i haver contribuit, modestament, a la seua consolidació i èxit.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR