Comissió de seguiment de concertada

STEPV-Iv ensenyament privat negocia les instruccions d’inici de curs 2024/25

dimarts 16 juliol 2024 11:25 h

En la reunió de hui dimarts 16 de juliol en Comissió de Seguiment concertada s’han tractat les instruccions d’inici de curs d’Infantil, Primària i Secundària i Batxillerat del curs 2024-25.
Aquestes instruccions expliquen les mesures d’ordenació acadèmica, la coordinació docent, l’elaboració del projecte educatiu i la programació general anual, els horaris lectius, i altres aspectes didàctics i organitzatius dels centres.

A la reunió han assistit el Secretari Autonòmic d’Educació i la Subdirectora General de direccions de centres.

STEPV-Iv en els seu torn de paraula ha fet una valoració global de les instruccions posant en valor la normativa que serà d’aplicació el pròxim curs escolar.
Hem ressaltat negativament l’aplicació de la Llei 1/2024, de 27 de juny, de la Generalitat, per la qual es regula la llibertat d’elecció de llengua i l’ús de les llengües cooficials en els centres docents. Així com la referència al nou decret i ordre d’admissió d’alumnat que incorpora el districte únic.
L’aprovació de la mal anomenada “llibertat educativa”, des del sindicat entenem que aquesta llei és un greu atac a l’ensenyament en valencià en totes les etapes educatives perquè entre d’altres raons, afavoreix l’exempció en valencià en territoris castellanoparlants.

Hem trobat a faltar totes les referències del pla de convivència als centres. Segons les explicacions de la Subdirectora, el què s’ha intentat en les instruccions es llevar tota la part dispositiva que ja apareix en els articles de referència i en els enllaços als plans. Ha afegit que estan preocupats amb el tema de les agressions en els centres i que estan elaborant un nou decret de convivència on està treballant una comissió la qual estan recollint informació i aportacions dels centres. Ha destacat que posaran en relleu en el nou decret dos aspectes; l’autoritat del professorat i les agressions al professorat.

Respecte al pla valencià de salut mental i addicions 2024-27. Hem matisat que aquest pla ja venia en les anteriors instruccions, aquestes el que fan és aportar com a novetat la creació d’una Comissió Interdepartamental de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat Valenciana, com a òrgan de coordinació de les polítiques en aquesta matèria, amb representació de les conselleries de Sanitat; Educació, Universitats i Ocupació; i Servicis Socials, Igualtat i Habitatge. Fet que ja va reivindicar en el seu moment com a esmena l’STEPV-Iv en la negociació del Decret 104/2018, de 27 d’Inclusió i en l’ordre que desplega el decret.

Sobre les mesures encaminades a reduir la burocràcia en els tràmits que gestionen els centres, hem aclarit a l’administració que aquestes no deixen de ser unes mesures continuistes de les anteriors instruccions, la qual cosa esperem que realment aquest curs pròxim siga una realitat la baixada de carrega burocràtica per als docents i equips directius, i no tan sols una declaració de bones intencions.

D’altra banda hem ressaltat positivament la referència a la regulació que marca Resolució de 17 d’abril de 2024, sobre determinats aspectes per a la regulació de l’ús de dispositius mòbils en centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics, sobretot pel que fa a l’etapa de secundària.

Sobre el Programa de cooperació territorial (PROA+) que s’ha dut a terme durant els cursos 2021-2022, 2022-2023 i 2023-2024 i ja conclòs el seu el període de finançament. Hem demanat al SA que es valore per part de la Conselleria, el finançament del Fons Social Europeu Plus durant els pròxims quatre cursos escolars als docents dels 17 centres que treballen aquest programa.

Al torn obert de paraula STEPV-Iv ha sigut molt contundent respecte la manca de voluntat per part d’aquesta Conselleria de tractar en CS concertada els temes que queden pendents de l’anterior administració i la deixadesa de l’actual administració per tractar-los, afecta seriosament a les treballadores i treballadors en els centres. Hem tornat a enumerar al SA els temes pendents que cal prioritzar:

- Tancar la negociació de l’ordre de Pagament Delegat, negociació que teníem prou avançada, inclús amb un esborrany de projecte d’ordre ja elaborat per part de sindicats, patronals i l’anterior administració.

- Li hem sol·licitat l’actualització de la borsa de recol·locació, borsa que no hem tractat en CS només que una vegada en tot el curs.

- Hem insistit en la negociació de les plantilles, prioritzar sobretot les plantilles del CEE.


En definitiva, hem tornat a reiterar la manca de voluntat per part d’aquesta Conselleria per tractar els temes que realment afecten a les treballadores i treballadors del sector. El SA ha pres bona nota de tot, atès que ha sigut una protesta generalitzada per part de totes les organitzacions sindicals i patronals. Ens ha contestat que donarà trasllat al director general de centres per poder conformar un calendari de negociacions de cara el començament del pròxim curs escolar amb aquests temes.

 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR