Llengua

STEPV-Intersindical Valenciana dona suport al model d’immersió lingüística de Catalunya

El Sindicat assistirà a la manifestació de dissabte 18 de desembre a Barcelona. La mobilització és una resposta unitària davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d’imposar un 25% en castellà a una escola de Canet de Mar

divendres 17 desembre 2021 17:07 h

STEPV-Intersindical Valenciana dona suport a la comunitat educativa del CEIP Turó del Drac de Canet de Mar i denuncia que la sentència del TSJC és un nou intent d’agressió al model d’escola catalana i al seu enfocament pedagògic. L’escola catalana rep aquests atacs del poder judicial de fa vint anys ençà perquè saben que van en contra d’un model de país inclusiu i de vertebració d’una societat cada cop més diversa.

Sentències com la del TSJC abonen arguments falsos i perillosos d’instrumentalització política de l’educació i de la llengua

El sindicat considera intolerable la intrusió dels tribunals per a regular el model i la política educativa del país; un model que compta amb el suport de més del 80% de la societat del Principat. La defensa de l’escola catalana no és només una qüestió dels docents o del Departament d’Educació, sinó una eina de cohesió social i, per tant, cal continuar lluitant perquè aquest model es mantinga i, d’acord amb els darrers estudis, millore.
El Sindicat alerta contra el fet que sentències com la del TSJC abonen arguments falsos i perillosos d’instrumentalització política de l’educació i de la llengua, i són un atac clar a la convivència. Al País Valencià també patim l’assetjament judicial a qualsevol normativa que intente normalitzar l’ús del valencià en la nostra societat, esperonada per partits polítics i entitats que van en contra de la normalització lingüística del valencià i del seu ús en tots els àmbits.
Tota agressió contra el català a qualsevol indret del domini lingüístic ha d’obtenir una resposta des de la unitat i la fermesa. Per aquest motiu, STEPV-Intersindical Valenciana se suma a la manifestació de dia 18 i reclama als responsables polítics que blinden el model d’immersió lingüística en català (perquè reste al marge de les ingerències contínues dels tribunals) i a l’Estat perquè respecte d’una vegada per sempre les llengües pròpies de tots els territoris.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR