Dignitat del professorat

STEPV insta la Conselleria a retirar el certificat negatiu de registre de delinqüents sexuals

Posa en el punt de mira el professorat i atempta contra la presumpció d’innocència

dimecres 24 febrer 2016 17:49 h

La Conselleria d’Educació ha fet públic avui l’obligació per a tot el professorat, interí i funcionari de carrera, de presentar el certificat negatiu de Registre Central de Delinqüents Sexuals, en aplicació de la llei de protecció del menor.

El Sindicat considera que aquesta no és una mesura que solucionarà aquest problema

Segons les instruccions publicades, el professorat interí adjudicat a partir de l’1 de març, haurà d’aportar aquest certificat juntament amb la resta de la documentació habitual a les direccions territorials.
I el professorat que ja està prestant serveis aquest curs haurà d’autoritzar la Conselleria a l’accés a la Plataforma d’Intermediació de Dades del Ministeri d’Hisenda, per tal d’accedir a aquesta informació, abans de l’1 d’abril de 2016.
STEPV considera que aquesta mesura atempta contra la presumpció d’innocència del professorat i torna a posar en qüestió la professió docent davant la societat. El Sindicat considera que aquesta no és una mesura que solucionarà aquest problema sinó que només serveix per a posar en el punt de mira, novament, la immensa majoria dels docents que treballen amb una gran professionalitat, respecte i dedicació per a fer tirar endavant el seu alumnat.
És per això que el Sindicat insta la Conselleria d’Educació a no aplicar aquesta mesura i a respectar la presumpció d’innocència i la dignitat del professorat.
Adjuntem ací les instruccions

Etiquetat com a


Comentaris

Miquel Cebria Alfaro

14 març 2016 / 13:33 h

Propose no signar el document negatiu de registre central de delinqüents sexuals. Miquel


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR