Universitats públiques

STEPV exigeix la dimissió immediata de Cristina Cifuentes

També exigeix la depuració de responsabilitats en la Universidad Rey Juan Carlos i la restitució de la credibilitat del sistema universitari públic

STEPV

dilluns 16 abril 2018 18:14 h

Davant la gravetat dels successos denunciats pel mitjà eldiario.es en relació al màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, STEPV vol posar de manifest el següent:

En els últims anys es parla de la necessitat de dur a terme una reforma de la governança de les universitats, amb l’argument que aquestes han de retre comptes a la societat –fet que ningú discuteix–. També s’ha proposat la laboralització del personal docent i investigador, així com del personal d’administració i serveis de les universitats públiques. Es tracta de propostes sorgides “d’experts” vinculats al Partido Popular, que l’únic que pretenen és tindre les universitats públiques sota el seu control i al seu servei.
El reguitzell de mentides, irregularitats, tractes de favor a persones vinculades al poder polític, falsedat documental, etc. que s’ha produït durant anys, i que ara ha eixit a la llum pública, ha tingut com a víctima principal a l’estudiantat de la Universidad Rey Juan Carlos, que han vist com de la nit al matí es devaluaven els títols que cursen o han assolit amb el seu esforç.
D’altra banda, posar fre a la corrupció, i no només a l’àmbit universitari, passa per garantir la immunitat del funcionariat en l’exercici de les seues funcions, front a les coaccions i actuacions irregulars, pressumptament delictives, de superiors jeràrquics i grups de pressió.
Per totes aquestes raons cal defensar, hui més que mai, l’autonomia universitària davant de qualsevol poder o grup de pressió, siga partits polítics, poders econòmics o religiosos.
STEPV exigeix la dimissió immediata de Cristina Cifuentes al front de la Comunitat de Madrid, la depuració de responsabilitats en la Universidad Rey Juan Carlos i la restitució de la credibilitat del sistema universitari públic.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR