Dignitat del professorat

STEPV exigeix a Educació que retire les instruccions del registre de delinqüents sexuals com Sanitat

El Ministeri de Justícia encara no ha creat el registre, per tant, no es pot demanar que s’aplique ja

dijous 03 març 2016 22:02 h

El 22 de febrer la Conselleria d’Educació enviava una circular als centres perquè el professorat en actiu autoritze a l’administració a accedir a les dades personals en el Registre Central de Delinqüents Sexuals del Ministeri de Justícia. I al professorat interí que s’incorpore a partir de l’1 de març perquè presente un certificat en el mateix sentit.

STEPV anima els claustres a fer escrits de protesta amb l’argument que Sanitat no aplica aquesta mesura

STEPV s’hi ha oposat a aquesta exigència de l’administració perquè atempta a la pressumpció d’innocència i perquè col•loca, novament, el professorat en el punt de mira del qüestionament de la seua tasca.
Doncs bé, la Conselleria de Sanitat ha decidit no aplicar aquesta mesura al seu personal perquè encara no existeix el Registre Central de Delinqüents Sexuals. En una circular enviada al personal sanitari, la Conselleria de Sanitat argumenta que mentre no es cree aquest registre, l’exigència al seu personal d’autoritzar l’accés a aquestes dades vulnera la llei de protecció de dades personals.
Pel mateix motiu, la Conselleria d’Educació hauria de retirar aquesta exigència, que està creant molt de malestar en els claustres dels centres educatius. Per això, STEPV exigeix que aplique el mateix criteri que Sanitat i retire les instruccions elaborades amb aquest objectiu.
A més, el Sindicat anima els claustres a fer escrits de protesta amb l’argument que Sanitat no aplica aquesta mesura.
Si la Conselleria d’Educació no atén la demanda de STEPV, el Sindicat estudiarà mesures jurídiques per frenar aquesta imposició de l’administració,  ja que comparteix la tesi de Sanitat que s’estan vulnerant els drets de protecció de dades personals.

Circular de Sanitat

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR