Condicions laborals

STEPV es reuneix amb la Directora General de Personal

Durant la reunió s’han tractat diferents temes que afecten les condicions laborals del professorat

Un moment de la reunió amb la DG de Personal

dijous 03 octubre 2019 13:49 h

Una delegació de STEPV s’ha reunit amb la Directora General de Personal (DGP), Lina Herranz, per a tractar diferents temes que cal abordar, alguns de manera urgent. Resumim els temes tractats:

    Impagaments: el Sindicat li ha traslladat la queixa perquè novament s’han produït impagaments. La DGP ha explicat que ha afectat unes 500 persones i que s’ha degut a diverses qüestions (com explicàvem en un comunicat anterior). El Sindicat li ha traslladat casuístiques de persones que no estan contemplades en les situacions descrites i Herranz s’ha compromés a revisar els casos per si hi ha més casuístiques.
    Retribucions en situacions de temps parcials en els cossos de secundària: la Conselleria està aplicant un càlcul sobre 20 hores lectives i no sobre 19 hores que té el professorat en l’actualitat. Això es així perquè que encara no està publicat el Decret que regula les 19 hores (tot i que està contemplat en les instruccions d’inici de curs, com ha observat el Sindicat) i que no hi ha una normativa clara que definisca com es fa el càlcul en aquestes situacions, la qual cosa planteja problemes perquè hisenda ho accepte. El Sindicat ha defensat que s’ha de fer sobre les 19 hores lectives i no sobre les 20 hores. Els serveis jurídics del Sindicat estan estudiant aquest tema, que també afecta a les cotitzacions a la seguretat social i no es descarta cap acció legal que siga viable.
    Reducció horària per a docents amb familiars amb malalties greus: el Sindicat ha rebut casos de persones a les quals no se’ls ha atorgat el màxim de reducció horària (80%) malgrat tindre una situació greu que consta en el catàleg de malalties greus. Herranz s’ha compromés a estudiar els casos per a solucionar-los. El sindicat també li ha trasmés la necessitat d’equiparar dita reducció a la que s’otorga a altres administracions públiques, que en ocasions és superior.
    Borses en cremallera (Grec, Llatí i Cultura Clàssica i altres anàlogues): està negociat des de fa dos cursos que s’aplicaria un acord sobre aquestes borses de treball que encara no s’està duent a terme. La resposta és que estan treballant per fer-ho possible aquest trimestre. Respecte a les persones en pràctiques que han aprovat per Llatí i que al concurs només podran optar a aquesta especialitat i no a les places de cultura clàssica, la DG s’ha compromés a buscar solucions.
    Situació del professorat interí que no treballa perquè no ha superat les proves de les oposicions. La DGP s’ha compromés a estudiar l’informe elaborat pel Sindicat en aquest sentit i ha comentat que quan es negocie l’oferta per a l’any que ve es tractaran i estudiaran les propostes dels sindicats.
    Titulacions vàlides per a les adjudicacions de places: el Sindicat ha reclamat que es publiquen de manera permanent les titulacions requerides per a entrar a borsa o a difícil cobertura i que vagen actualitzant-se a mesura que s’incorporen noves titulacions. Herranz ha comentat que està d’acord amb el Sindicat, però que la complexitat de les titulacions fa que siga un procés lent.
    Convocatòria d’habilitacions per al professorat interí del cos de mestres:  el curs passat no es va convocar aquest procediment i STEPV ha demanat que s’active. La resposta ha estat que encara estan comprovant les titulacions de les persones que es van incorporar al cos de mestres després de les oposicions de 2018 i quan acaben activaran aquest procediment.
    Grup de treball sobre centres CAES i CEE: en una reunió amb la nova Directora General d’Innovació Educativa el Sindicat va proposar reactivar el grup de treball dels centres CAES i va proposar també crear-ne un sobre centres d’Educació Especial. La DGP està d’acord amb la proposta (que també afecta la seua direcció general) i treballaran per convocar-los.
    Compatibilitats: tenim la situació de molts docents que treballen a temps parcial i tenen molts problemes per compatibilitzar-ho amb altres treballs. Caldria regular-ho millor, malgrat que STEPV és conscient que es tracta d’una normativa estatal, però així i tot es poden buscar fórmules per fer possible aquestes compatibilitats.
    Absorció dels conservatoris de música de Benicarló i Altea: el Sindicat té constància que s’està treballant en aquestes absorcions i ha demanat que es negocie en Mesa Sectorial aquest tema. La DGP s’ha compromés a tractar-ho quan tinguen una proposta tancada.

 


Comentaris

MCH

04 octubre 2019 / 08:01 h

El tema de reducció d’ hores lectives per als majors de 55 anys, quan penseu tractar-ho?


Amadeu Sanz

04 octubre 2019 / 12:33 h

És un tema que el Sindicat sempre proposa quan negocia les instruccions d’inici de curs. També el va proposar quan va negociar els nous ROF de primària i secundària que encara no han publicat. La Conselleria sap de sobres la nostra reivindicació però no està per la tasca d’aplicar-la. És un tema de negociació en mesa que tenim present des de fa temps.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR