Universitats públiques

STEPV es reuneix amb el grup parlamentari del PSPV

Dimarts, dia 10 de maig, STEPV va iniciar la ronda de contactes amb els grups parlamentaris democràtics de les Corts Valencianes que té com a objectiu reactivar la política universitària del País Valencià.

STEPV

dimecres 11 maig 2022 10:39 h

La manca d’iniciativa de la Consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i l’absència d’una política, clara i definida, per a les Universitats Públiques Valencianes, ha dut el Sindicat a convidar als grups parlamentaris a traure de l’oblit i l’abandonament les nostres universitats.

La reunió amb Pedro Ruiz-Castell, diputat del PSPV i portaveu d’innovació, universitats i ciència, ha estat molt productiva en opinió del sindicat. Amb bona sintonia repassàrem l’opacitat amb la qual s’està duent el nou pla de finançament de les universitats públiques, on incidírem en la necessitat d’una major inversió i l’eliminació de les restriccions en massa salarial i taxa de reposició. També vam tractar el carreró sense eixida en el qual ha entrat el conveni col·lectiu, obsolet abans de signar-se, i li presentàrem la nostra iniciativa d’implementar una carrera professional per al PDI, anàloga a la que té la major part del funcionariat públic valencià.

Com no podia ser d’altra forma, com a part del Govern del Botànic, també li recriminàrem la política universitària de titulars buits que ha marcat aquesta legislatura, on s’ha creat un Fòrum de diàleg que només ha tingut sessió constituent, una mesa negociadora sectorial inoperant després de la primera sessió i l’aparició de la figura de professorat substitut per la porta de darrere, sense negociació amb els sindicats, i que cap universitat ha pogut fer servir perquè no s’han definit les condicions laborals que han de tindre.

A més a més, vam destacar la dificultat per tindre un diàleg fluid amb la Consellera, la qual sempre té problemes d’agenda per atendre a STEPV. El diputat va assumir les nostre crítiques i ens va convidar a presentar una bateria de mesures urgents per a la resta de legislatura, a la qual cosa el Sindicat s’hi ha compromés.

La ronda de contactes continuarà el pròxim dia 24 de maig amb el grup parlamentari de Compromís.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR