Arranjament escolar

STEPV Ensenyament Privat negocia les instruccions de l’arranjament curs 2024/25

dimecres 06 desembre 2023 12:55 h

Abans de començar la reunió el nou Director General, Jorge Cabo, ens ha manifestat la voluntat de prorrogar un any més l’Acord de jubilació parcial del 8 de febrer del 2019, seguidament fa una consulta a la Comissió que per unanimitat accepta la pròrroga de la jubilació parcial per a l’any 2024.


A continuació es tracten tres casos de la bossa de centres en crisi, i ens expliquen que els han entrat 25 casos des del mes de setembre i entre 10-12 expedients de sol·licitud per part dels centres concertats per poder contractar a la gent de la bossa de recol·locació, a més de 6 casos que han decidit eixir-se’n voluntàriament de la bossa per diferents motius. Des d’STEPV li comuniquem que allò convenient és què ens faciliten el llistat actualitzat dies abans als membres de la Comissió vía correu electrònic per al seu estudi i debat posterior en les reunions de CS.

Seguidament el DG passa a explicar les instruccions que regulen el procediment per a realitzar les modificacions sobre les unitats, llocs de treball i altres característiques en centres de titularitat de la Generalitat en què s’imparteix educació infantil (2n cicle), educació primària i educació especial, per al curs 2024-2025. Així mateix, es regula el procediment per elaborar la proposta, a efectes de planificació educativa, per a la modificació del nombre d’unitats concertades en els centres docents privats concertats. Ens comunica que són més bé unes instruccions continuistes de les de l’any passat i que es mantenen les ràtios a 25 alumnes en infantil i primària i que per supost es fa la reserva per la reducció de ràtio d’aquell alumnat que vinga amb un informe sociopsicopedagògic. Pel que fa a les unitats específiques no canvien i el mateix passa amb els centres singulars. Ens explica que s’ha actualitzat la normativa i que s’ha afegit una referència on en una mateixa unitat específica el centre que tinga alguna vacant, ha d’agafar alumnat de nee que ho necessite.


En el seu torn de paraula STEPV ha manifestat que aquestes instruccions fonamentalment deurien tendir a la reducció de la ràtio en tots els nivells de manera generalitzada, a més hauria d’anar lligada a la negociació de les plantilles del sector prevista per a gener del 2023, perquè done resposta d’aquesta manera, a les necessitats actuals dels centres, atenent a la normativa d’educació inclusiva i per potenciar la qualitat en l’ensenyament, per tant pensem que deurien haver-se negociat ja les plantilles abans que aquestes instruccions, a la qual cosa pren nota el DG.

D’altra banda, li expliquem que l’STEPV va registrar a les Corts valencianes el passat 8 de juliol i que va ser acceptada a tràmit en el mes de setembre la PROPOSICIÓ DE LLEI D’INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR D’ADEQUACIÓ DE LA RÀTIO MÀXIMA D’ALUMNAT PER AULA A LES NECESSITATS DEL SISTEMA EDUCATIU VALENCIÀ. Considerem que totes les normatives esmentades en el preàmbul d’aquestes instruccions que estableixen el nombre màxim d’alumnat a les aules en les diferents etapes educatives, no impedeixen unes ràtios menors. Les comunitats autònomes tenen competència per a reduir-les i adaptar-les a les seues necessitats.

Dit açò, hem aportat unes esmenes a les taules de les ràtios que afecten als centres d’educació especial i els comuniquem que les farem arribar també vía correu electrònic a la Conselleria. Ens ha contestat que traslladarà la nostra demanda a la DG d’Inclusió Educativa que és la qui porta les competències.

Al torn obert de paraula STEPV li ha fet una proposta de temes pendets del sector perquè es calendaritzen, són els següents:

- Acabar de concretar l’esborrany d’Ordre de Pagament Delegat que tenim treballat en CS concertada per poder arribar a signar una nova ordre el més aviat possible.
- Negociar les plantilles en el sector adequant-les a les necessitats dels centres. Cal començar per la negociació de les plantilles dels CEE.
- Acabar amb la problemàtica dels impagaments en les nòmines. Millorar i agilitzar el sistema de variacions en nòmina perquè no hi hagen endarreriments en l’abonament de les nòmines als docents.
- Abonament de la paga d’antiguitat (paga 25 anys) D’OFICI, actualment està judicialitzada.
- Reducció de la carrega lectiva dels docents en centres concertats.
- Pagament delegat per al PAS, simplement volem les mateixes millores salarials d’aquest personal amb els docents de la concertada.

El DG ha pres nota i ens ha comunicat que li ho envíem tot vía mail per poder posar els temes en el calendari de negociació per a futures reunions de la CS.

Finalment per a la signatura de la pròrroga de l’acord de jubilació, ens ha dit que ens convocarà abans de finalitzar el mes de desembre.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR