Comissió de seguiment de concertada

STEPV ensenyament privat negocia les instruccions d’inici de curs 2023/24

dimarts 20 juny 2023 18:49 h

En la reunió de hui dimarts 20 de juny en Comissió de Seguiment de concertada s’han tractat les instruccions d’inici de curs d’Infantil i Primària i Secundària i Batxillerat del curs 2023-24.

Aquestes instruccions expliquen les mesures d’ordenació acadèmica, la coordinació docent, l’elaboració del projecte educatiu i la programació general anual, els horaris lectius, i altres aspectes didàctics i organitzatius dels centres. El Director General, Ximo Carrión, ha explicat que des de la Conselleria s’ha afegit normativa com és el pla d’acció en Salut Mental, la Coeducació, eradicar la violència contra la dona per la Igualtat de Tracte i la no discriminació així com detalla transversalment els principis coeducatius que ha de regir el sistema educatiu.

STEPV en els seu torn de paraula ha fet una valoració global de les instruccions posant en valor la normativa que serà d’aplicació en estes instruccions el pròxim curs. Hem ressaltat positivament el punt 1 projecte educatiu de centre on s’evitarà emplenar pels equips directius i professorat en general documentació i paperassa i on solament bastarà la revisió i seguiment de l’elaboració de la memòria final de curs.

Hem ressaltat l’ampliació de la renovació i reposició de la xarxa llibres en l’etapa de batxillerat afavorint d’esta manera, l’ajuda d’aquelles famílies més necessitades econòmicament en estes etapes post obligatòries. I hem valorat molt positivament en estes instruccions la regulació de l’organització de l’orientació educativa i professional en els centres.

Finalment hem insistit en la necessitat d’un assessorament específic adreçat als equips directius pel que fa a les tasques derivades del pla digital en els centres perquè l’aplicació d’este pla siga un èxit en els centres.

Al torn obert el DG ens ha comunicat que l’ordre del Pagament Delegat va a continuar negociant-se en l’àmbit de la Comissió de Seguiment, este dijous 22 passarà pel Consell Escolar Valencià, i seguidament la setmana que ve ens convocarà de nou per poder seguir la negociació amb les aportacions que cada organització li va fer en l’última reunió quan vam tractar l’ordre. La idea és poder-la tindre el més avançada possible per arribar a un acord i poder-lo signar abans de l’arriba del nou govern a la Conselleria d’Educació, reivindicació està que STEPV va posar damunt la taula en l’anterior reunió de comissió de seguiment al DG, a més va ser un dels temes que el sindicat li va traslladar al President Ximo Puig en la reunió del passat divendres 9 de juny on una delegació de membres d’STEPV es va reunir amb el President moments abans de començar el XIV Congrés d’STEPV a la ciutat de València.

Seguidament ens ha comunicat que la Resolució d’AiLl ja esta feta i es publicarà la definitiva tant al DOGV com a la pàgina web de la Conselleria.

La Resolució definitiva del PAM s’esperava que es publicara hui, i ens han dit que possiblement eixirà demà.

Finalment ens ha informat que ja s’ha aplicat la dotació horària d’orientació del 50% que faltava per al pròxim curs 2023-24, com es desprèn de l’acord d’orientació educatiu que es va signar el passat mes de juliol i que afecta als centres concertats.

 

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR