Comissió de seguiment de concertada

STEPV ensenyament privat negocia les instruccions d’inici de curs d’ESO i Batxillerat

dimecres 29 juny 2022 10:41 h

Hui s’ha tractat en Comissió Seguiment de la concertada les instruccions inici de curs que regulen l’organització i funcionament de les etapes d’ESO i Batxillerat del pròxim curs 2022/23.

El Director General de Centres ha incidit en el que ja va explicar en la passada reunió de les instruccions d’infantil i primària. L’eliminació de l’elaboració de les normatives per fer els programes i plans, a partir d’aquestes instruccions el que és l’avaluació i seguiment dels plans i programes es faran en la memòria final de curs, la qual cosa comportarà eliminar carrega burocràtica que recau sobre el professorat i equips directius. Com no podia ser d’altra manera, hem mostrat de nou la nostra satisfacció, ja que aquesta és una demanda feta pel sindicat i que hem manifestat en reiterades ocasions durant la negociació dels currículums i ara en la negociació de les instruccions inici de curs.

D’altra banda STEPV en el seu torn de paraula ha manifestat la seua satisfacció perquè la conselleria ha atès la petició del sindicat de flexibilitzar l’elaboració de les programacions d’aula. Segons ha explicat el DG, el professorat tindrà temps durant el curs d’anar fent les programacions i presentar-les al final del curs. No obstant, els centres, hauran de presentar un esquema de les programacions a finals del mes d’octubre adreçada a la DG de Centres. A més STEPV ha insistit en mantindre els contractes Covid en els centres un any més, sinó tots, almneys una part d’eixos contractes, atès l’alt increment de contagis covid que estan havent actualment entre la ciutadania. Hem proposat que la Conselleria realitze una previsió en el cas que es done l’ordre des de Sanitat d’aplicar el curs que ve un nou pla de contingència motivat per un increment de casos Covid.

Sobre els programes PAM el sindicat ha plantejat un problemàtica que afectarà a les treballadores i treballadors. Com bé sabem aquests contractes són anuals, on el centre dóna de baixa a 31 d’agost al treballador/a per finalització de contracte-programa. Segons l’actual reforma laboral el centre no pot concatenar contractes seguits, o bé els haurà de fer indefinits (la qual cosa és inviable perquè aquests contractes són com hen dit dalt, anuals, i per tant tenen només subvenció d’un any) o bé els hauran d’acomiadar definitivament. STEPV ha plantejat que aquests contractes PAM passen a ser estructurals de plantilla, ja que molts d’aquests professionals son personal que any darrere any treballen en el mateix centre fent els programes. Paral·lelament a açò, també hem explicat que cal una revisó de l’addenda de recol·locació per poder incloure a aquests treballaldors/res en cas que l’empresa decidira finalment rescindir definitivament els seus contractes, i així poder optar a ser recol·locats en altres centres concertats.

Finalment com ja vam dir en la reunió de la setmana passada, hem insistit que es faça la separació de les coordinacions d’Igualtat i Convivència en dues coordinacions autònomes una de l’altra. Ara si cap, amb més motiu, arran l’explicació feta pel DG de Centres on ens ha dit que la figura de coordinació de benestar social passarà a estar dins del pla de d’Igualtat i Convivència.


Al torn obert s’han tractat els següents punts:

- Estan treballant des de Finances per tindre regularitzades les taules salarials a la nòmina del mes de juliol. Atenent l’actualització dels anys 2020/21/22. Els conceptes que s’actualitzaran són concretament, el salari base més els complements de càrrec i antiguitat.

- Sobre l’Acord dotació horària orientació etapa infantil i primària, ens ha comunicat que en el moment Conselleria d’Hisenda done el vist-i-plau a la memòria econòmica de l’Acord, ens convocaran immediatament per fer efectiva la signatura de l’Acord que serà possiblement al mes de juliol. D’altra ens ha explicat que s’està elaborant des de la Conselleria unes instruccions que regulen les titulacions de la figura de l’orientador/a com així va sol·licitar el sindicat en la passada reunió sobre l’esborrany d’Acord de la necessitat de regular les taules salarials acorde la titulació de la figura d’orientador/a.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR