Comissió de seguiment de concertada

STEPV Ensenyament Privat negocia el projecte de decret d’infantil

dijous 19 maig 2022 12:30 h

Hui divendres 20 de maig s’ha tractat en Comissió Seguiment concertada el projecte de decret currículum d’infantil que s’implementarà en els centres el curs que ve. A la reunió ha assistit la Directora General d’Innovació Educativa, Reis Gallego.

Des del sindicat hem mostrat el nostre malestar per no disposar del temps suficient per estudiar com ens hagues agradat aquesta normativa. Hem insistit, doncs, que ens envien ja la documentació que es tractarà la setmana que ve sobre el currículum de primària per poder traslladar amb temps suficient a la nostra afiliació i professorat perquè hi puguen fer-se les aportacions necessàries.

Entrant en l’articulat del currículum agraïm que la proposta de decret desplegue significativament l’apartat de l’avaluació, l’atenció a la diversitat i l’atenció a les famílies.
No obstant açò, respecte a les tutories, i coordinació entre nivells, STEPV-Iv ha traslladat la seua preocupació perquè puga haver-hi una sobrecàrrega de burocràtització en els centres, per tant hem aprofitat en que s’ha d’encetar ja la negociació de les plantilles amb l’administració abans d’acabar el curs, hem recordat que aquesta negociació estava prevista començar-la el passat mes de gener.

Seguidament STEPV-Iv ha fet les següents aportacions concretes al projecte de currículum:

-Garantir la posada en marxa de projectes coeducatius que fomenten la construcció de les relacions igualitàries de les dones i els homes sobre la base de criteris d’igualtat i la corresponsabilitat per evitar qualsevol tipus de violència, especialment la masclista.

-Comptar amb la participació activa i comunicació fluida de les mares, pares i tutors legals, dels equips directius i dels mestres del centre corresponent. De la mateixa manera, s´ha de facilitar la coordinació dels sectors i figures que intervenen en l´atenció d’aquest alumnat.

-Respectar la responsabilitat fonamental de les mares, pares o tutors legals en aquesta etapa, els centres que imparteixen educació infantil han d’arbitrar les mesures corresponents per cooperar estretament amb ells. Aquestes mesures hauran de quedar recollides en el Projecte Educatiu de Centre.

-STEPV-Iv ha fet especial èmfasi en la competència corresponsable: la competència corresponsable fa referència al dret i al deure de compartir de manera adequada les responsabilitats familiars, les tasques de cura i l’atenció de les persones en situació de dependència. L’objectiu es poder assolir la igualtat efectiva d’oportunitats entre dones i homes i possibilitar la conciliació de la vida laboral, la personal i la familiar i la configuració del seu temps. Afavorir un aprenentatge basat en la coresponsabilitat permet el desenvolupament integral de la persona, al marge d’estereotips sexistes i va lligat al desenvolupament d’altres competències tals com la personal, la social, la ciutadana i l’emprenedora.

-La interacció entre iguals a través del debat com a font d’aprenentatge i per a l’assoliment d’objectius comuns.
A aquesta etapa és fonamental posar les bases per a la interacció entre iguals, ja que per les carecterístiques de l’etapa encara es troben a una etapa egocèntrica i és imprescindible treballar la interacció per posar els fonaments per a la cohesió de grup i el treball cooperatiu que s’ha de desenvolupar a l’etapa de primària.

Finalment STEPV-Iv farà arribar les aportacions per correu electrònic a l’administració.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR