Comissió de seguiment de concertada

STEPV Ensenyament Privat negocia el currículum d’ESO i Batxillerat

dimarts 07 juny 2022 10:48 h

Hui dimats 7 de juny s’ha tractat en Comissió de Seguiment concertada el currículum d’ESO i Batxillerat.

La Directora General d’Innovació, Reis Gallego, junt amb el seu equip ens ha explicat la nova assignatura de projectes interdisciplinaris que s’aplicarà de manera obligatòria en 1r, 2n i 3r d’ESO, i que com a conseqüència incrementarà en dues hores més l’horari lectiu de l’alumnat en 1r i 2n d’ESO, és a dir, es passarà de 30h a 32h, passant al mateix temps de tindre 9 assignatures en 6è de Primària a 12 en 1r d’ESO.
 
STEPV en el seu torn ha manifestat la preocupació per l’augment en dues hores més en l’horari de l’alumnat de la ESO per poder dur endavant els projectes interdisciplinaris. Hem insistit en el poc de temps que tindran els centres, -concretament les direccions i els departaments didàctics- per poder treballar i organitzar aquesta nova assignatura, atès les altures que estem de curs on encara continuem en fase de negociació dels currículums i posteriorment caldrà veure quan es publicaran al DOGV. És a dir, açò es tradueix en poc de temps per preparar adequadament el professoratat esta nova assignatura abans de començar el curs en setembre. A tot açò, cal sumar la impartició per àmbits en 1r i 2n de la ESO, on recordem que en 1r d’ESO continua tenint un caràcter obligatori. Hem demanat, doncs, una major flexibilitat per a la impartició dels àmbits, concretament que tinguen un caràcter voluntari per part d’aquells centres que així ho sol·liciten.

D’altra banda respecte a les matèries, STEPV s’hem queixat per la desaparició en el currículum d’hores en matèries tan importants com la Cultura Clàssica en Batxillerat o bé la matèria de Filosofia la qual no s’ofertarà de manera obligatòria en 4t de la ESO, al mateix temps hem manifestat la nostra preocupació per la perdua d’hores en la matèria de música, dibuix i d’altres matèries en aquestes etapes.

Respecte a l’articulat dels currículums, STEPV ha fet aportacions en alguns apartats, sobretot hem mostrat la nostra preocupació pel que fa al nombre mínim d’alumnat que han de tindre les optatives. Considerem que cal eliminar en algunes optatives la límitació d’alumnat per poder garantir la permanència dels llocs de treball d’aquell professorat que imparteixen matèries d’algunes especialitats concretes.

Seguidament hem insistit a la DG d’Innovació, aprofitant la regulació de la titulació de la figura de l’orientador/a en ESO i batxillerat, que es clarifique en el redactat del currículum de primària les competències de titulació i formació que ha de tindre la figura de les i els orientadors que han d’exercir en l’etapa d’infantil i primària, així com ajustar el salari base a la titulació que tenen que és la de llicenciades i llicenciats. La DG ens ha contestat que no és una competència de la seua direcció i ens ha remés a la Direcció General d’Orientació i a la DG de Centres. Davant aquesta contestació, STEPV li ha explicat a la DG que en la reunió de la setmana passada va ser el mateix DG de Centres qui va dir als membres de la comissió que plantejàrem aquest problema a la DG d’Innovació perquè el tema de la regulació de titualcions és competència exclusiva d’aquesta direcció.

Finalment hem isistit en resoldre aquesta problemàtica i hem suggerit que mantinguen una reunió les tres direccions per poder arribar a una solució que compatibilitze la impartició de les funcions de la figura de l’orientador/a en l’etapa d’infantil/primària, amb la titulació d’un orientador/a i amb la categoria salarial que li correspon com a llicenciats que són. 

Finalment hem enviat via correu electrònic a la DG d’Innovació, les aportacions i esmenes fetes per STEPV als currículums d’ESO i Batxillerat.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR