A casa nostra

STEPV dona suport a la cooperativa de bicimissatgeria ‘Rodant’

Els promotors de la iniciativa formen part de ‘Riders per drets’, un col·lectiu que va nàixer per frenar els abusos laborals de grans plataformes de repartiment com Deliveroo o Glovo.

dimecres 23 desembre 2020 16:31 h

El Secretariat Nacional de l’STEPV ha acordat donar suport a la cooperativa de bicimissatgeria ‘Rodant’. Una iniciativa que naix amb el doble objectiu de treballar al costat dels restaurants de proximitat i, a més, de garantir condicions laborals dignes a la plantilla treballadora. Un model diametralment oposat del que representen les gran platafomes de repartiment, que ofeguen els xicotets negocis i el personal repartidor.


‘Rodant’ oferirà dos tipus de serveis: repartiment de menjar i missatgeria programada. En el primer cas, per garantir que el menjar arribe en condicions òptimes, només el prestaran a la ciutat de València. Pel que fa a la missatgeria programada, els enviaments s’ampliaran a tota l’àrea metropolitana. Cal destacar que ‘Rodant’ només usarà bicicletes o bicicletes elèctriques, és el compromís de la cooperativa amb l’Acció pel Clima i les ciutats sostenibles.


El projecte no és nou. A diferents ciutats de l’Estat espanyol i de la resta d’Europa funcionen cooperatives semblants (Mensakas, a Barcelona o La Pájara Ciclomensajeria, a Madrid) amb bons resultats.


Els promotors de ‘Rodant’ formen part de ‘Riders per drets’, un col·lectiu que va nàixer per frenar els abusos de grans plataformes (com Deliveroo o Glovo) que els obligaven a treballar com a autònoms. La lluita dels riders va aconseguir que el Tribunal Suprem sentenciara que eren falsos autònoms i que, per tant, hi havia relació laboral entre empresa i repartidor. La Intersindical Valenciana ha estat des del principi al costat del col·lectiu i els ha acompanyat en les denúncies als tribunals i a la Inspecció de Treball.


En l’actualitat ‘Rodant’ es troba enmig d’un procés de microcenatge per recaptar els fons necessaris per començar a funcionar. Tota aquella persona que estiga interessada a col·laborar pot fer-ho fins el 8 de gener a través de l’enllaç:

https://www.goteo.org/project/rodant-bicimissatgeria

 

 

Per conéixer més de ‘Rodant’:

 

Video Promo I

 

Video Promo II

 

Roda de premsa

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR