Retallades

STEPV denuncia una retallada del personal complementari d’Educació Especial

La Conselleria envia una circular als centres que retallarà la provisió d’aquest personal en primària

divendres 20 maig 2016 17:19 h

Des de 2001, la Conselleria d’Educació està dotant els centres educatius del personal complementari necessari d’educació especial per atendre les necessitats de l’alumnat en els centres d’Educació Infantil segon cicle, Primària, Secundària i centres d’educació especial.
La Conselleria ha enviat unes instruccions als centres per al curs 2016/17 segons la qual s’introdueix, per primera vegada, un article que suposarà a la pràctica la retallada de la dotació d’aquest personal en els centres de primària. En concret, l’article 2.2 d’aquestes instruccions indiquen que, en Primària, “quan la disponibilitat horària dels/les especialistes de Pedagogia Terapèutica o Audició i Llenguatge no cobrisca l’atenció de les necessitats existents, i hi haja en el centre altres professorat que tinga aquestes especialitats, se li assignarà de forma preferent les hores que corresponguen a l’atenció d’aquest alumnat, sempre que siga possible”.
D’aquesta manera es carrega sobre el professorat habilitat d’aquestes especialitats aquesta tasca en detriment de les que ja està realitzant i es deixarà de dotar, per tant, aquest personal complementari necessari per atendre l’alumnat.
De fet, inspecció educativa ja està comunicant als centres la retallada d’aquest personal. Entre aquests centres es troben els CAES (Centres d’Acció Educativa Singular), que atenen una població escolar que necessita d’aquest personal, ja que escolaritzen alumnat amb necessitats de compensació educativa en un percentatge igual o superior al 30% del total del centre.
STEPV ja va manifestar la queixa per aquesta retallada de personal en la Mesa Sectorial del passat dilluns, i va rebre com a resposta que no es produiria aquesta retallada que denunciava el Sindicat. Tanmateix, la realitat està desmentint aquesta afirmació.
STEPV exigeix que es continue dotant aquest personal amb normalitat per tal de garantir la qualitat educativa, especialment al que més ho necessita, i no sobrecarregar de feina altres docents que ja tenen altres tasques assignades.
El Sindicat insta, per tant, als centres que necessiten d’aquest personal que continuen sol•licitant-lo i argumenten la necessitat d’aquesta dotació. Així mateix, instem a comunicar al Sindicat els casos en què es denegue aquest personal per fer-ne el seguiment.

Enllacem ací la instrucció enviada als centres

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR