Universitats públiques

STEPV davant les eleccions al rectorat de la UV

El proper 22 de febrer estan convocades les eleccions al rectorat de la Universitat de València en què concorren tres candidatures. STEPV, que defensa un model d’universitat pública, democràtica, valenciana, de qualitat, al servei del poble valencià, considera que els processos electorals són un bon moment per reflexionar sobre la política universitària i la gestió de la nostra institució.

Martínez, Benau i Mestre, les tres candidatures al Rectorat de la UVEG

diumenge 18 febrer 2018 19:01 h

STEPV és un sindicat autònom de les administracions, les patronals i les institucions, un sindicat plural, un sindicat que defensa els interessos de les treballadores i treballadors, de tot el personal que hi treballa, per la qual cosa no demanem el vot per a cap candidatura de les que s’hi presenten. És per aquest motiu que la nostra secció sindical a la UV, una representació del Secretariat Nacional de l’STEPV i de la Intersindical Valenciana s’ha reunit amb les dues candidates, Mavi Mestre i María Antonia García-Benau, i amb el candidat, Vicent Martínez, per traslladar-los les nostres propostes sobre la Universitat que volem.

STEPV fa una crida a la participació de tots els estaments de la Universitat de València en les eleccions a rectorat

En les nostres propostes s’agrupen diversos eixos: institució, estudiants, PAS, PDI, personal de les fundacions i Centre d’Idiomes, empreses externes. Entre les propostes presentades a les tres persones candidates al rectorat de la nostra universitat destaquem: la necessitat d’un finançament suficient perquè es puga oferir un servei públic de qualitat a la societat valenciana i la defensa de l’autonomia universitària i d’una universitat transparent, democràtica, participativa i compromesa en la defensa i la promoció de l’ús del valencià. També considerem que cal acabar amb les privatitzacions, al temps que cal reduir les taxes universitàries i garantir una política de beques que afavorisca la igualtat d’oportunitats en l’accés a la universitat.
Com a sindicat de classe, valencià i reivindicatiu volem un compromís del rectorat amb la negociació col·lectiva, reclamem la constitució immediata de la Mesa Sectorial d’Universitats, la negociació real del Conveni Col·lectiu del personal laboral, la millora de les plantilles i la recuperació dels drets perduts, com ara del poder adquisitiu, així com el compliment del pla de prevenció de riscos laborals, l’extensió de les mesures per conciliar la vida personal i laboral, les garanties per la promoció i la carrera professional, incloent el personal interí i eventual. És a dir, considerem que cal avançar en la millora de les condicions laborals, socials i econòmiques de tot el personal que hi treballa, independentment de la seua relació laboral, i donar una resposta a la situació de temporalitat i precarietat que afecten al personal interí, associat o investigador.
Finalment, des de l’STEPV, malgrat no compartir el model electoral que se’ns ha imposat, es fa una crida a la participació de tots els estaments de la Universitat de València per decidir col·lectivament l’equip que la dirigirà durant els propers quatre anys.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR