Dignitat del professorat

STEPV crida a la mobilització social a favor de l’escola pública

El Sindicat s’oposa a les veus que pretenen instrumentalitzar l’educació

dimecres 22 gener 2020 09:21 h

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV), sindicat majoritari en l’educació valenciana, considera que, una vegada constituït el nou govern de l’estat, cal que s’impulsen les mesures necessàries per aconseguir que l’educació pública siga l’eix vertebrador del sistema educatiu. El Sindicat defensa la mobilització social i la coordinació de la Comunitat Educativa – professorat, personal d’administració i serveis, alumnat i pares i mares- , les plataformes i les marees per l’escola pública, el moviment sindical, els partits polítics i totes aquelles persones compromeses amb una escola pública, inclusiva, equitativa, compensadora, coeducativa, democràtica i repectuosa amb les llengües i cultures territorials.

Un treball unitari per centrar el debat educatiu en aquells assumptes que veritablement són importants per millorar l’educació i per aconseguir les reivindicacions que la majoria social reclama per avançar en un sistema educatiu per a totes i tots. És per això que, l’STEPV considera necessària la derogació de la LOMQE, la promulgació d’una nova normativa legal que garantisca el dret a l’educació de tot l’alumnat, així com destinar les partides pressupostàries suficients per a la seua aplicació i per a millorar les condicions laborals del personal que hi treballa.

No obstant, el Sindicat considera que cal treballar per aïllar les veus que pretenen una involució del sistema educatiu i generar desconfiança respecte al treball del professorat als centres educatius. Unes veus que representen un sector molt minoritari, però molt sorollós i amb molts mitjans, que vol acabar amb l’educació pública i tornar a una educació elitista, segregadora, patriarcal i uniformitzadora al servei de les classes dominants.

STEPV adverteix que no consentirà l’assetjament a les treballadores i treballadors de l’ensenyament ni a la Comunitat Educativa, per la qual cosa posa el seu servei jurídic a disposició de totes les persones que patisquen alguna pressió o assetjament per fer la seua feina, alhora que les anima a denunciar els casos que es puguen produir. A més, el Sindicat considera que la Fiscalia General de l’Estat hauria d’actuar d’ofici davant d’algunes declaracions vexatòries i difamatòries que han fet determinats polítics que posen el professorat en la diana. També demana a la Conselleria d’Educació que defense públicament el gran treball que fa el conjunt de treballadores i treballadors de l’ensenyament cada dia i que pose en mans de la justícia les actuacions i declaracions que puguen ser constitutives de delicte.

Finalment, l’STEPV anima els centres docents a continuar treballant, com ho han fet sempre, per una escola de qualitat, que eduque en valors, forme ciutadans i ciutadanes crítics i que ho facen amb la participació del conjunt de la Comunitat Educativa per avançar envers una societat més justa, més lliure i més igualitària.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR