STEPV continua lluitant per la docència

El 5 d’octubre commemorem el Dia Internacional de les i dels Docents

dijous 30 setembre 2021 16:07 h

Com tots els anys, el dia 5 d’octubre commemorem el Dia Internacional de les i els Docents. És a dir, se celebra la nostra tasca, la nostra vocació, implicació i la nostra il·lusió que anem transmetent al llarg de la nostra professió. Encara que, aquest dia tan assenyalat arriba en una època complicada degut a la pandèmia mundial, i molts col·lectius s’estan veient afectats a nivell personal, social i econòmic. Tot i això, hem pogut observar la fortalesa de cadascuna de les treballadores i els treballadors indispensables que han fet que aquest any siga el més assequible possible en diferents àmbits. Però, hui especialment, volem destacar la feina i dedicació de tot el personal docent del món.

En aquest temps tan difícil de pandèmia, s’ha observat com el professorat hem lluitat i hem tirat endavant, tot i trobar-nos amb moltes dificultats que hem anat superant amb escreix. Hem sabut deixar de banda les nostres pors per continuar amb la nostra feina com a docents, adaptant-nos a les noves circumstàncies que ens hem anat trobant sense l’ajuda necessària que ens haguera agradat tindre. A més a més, ens hem deixat la vida per fer front a diferents problemàtiques que hem hagut de gestionar. Però, sembla que mai és suficient, ja que al llarg dels anys la nostra tasca s’està veient poc valorada i és menyspreada a nivell social, i és per això que necessitem canvis urgents i més recolzament de les institucions polítiques, perquè l’educació és un dels grans pilars de la nostra societat i l’hem de cuidar.

A hores d’ara, com que hi ha un percentatge elevat de professionals vacunats ja ens pensem que la covid ha desaparegut dels centres i de la nostra societat, però la realitat no és aquesta. Tant docents com alumnat necessitem protecció i necessitem treballar en unes bones condicions per tal que l’ensenyança-aprenentatge siga de qualitat. Així doncs, es necessari continuar establint mesures de protecció per a tot el sistema educatiu, així com és indispensable una reducció de ràtios i més dotació de professorat a les aules, per tal de poder atendre totes les necessitats de l’alumnat.

D’altra banda, cal dir que tot i els entrebancs que ens estem trobant, lluitant per poder transmetre uns coneixements i uns valors a tot l’alumnat que de mica en mica aniran assolint, fins arribar a un aprenentatge significatiu i una bona intel·ligència emocional. Així doncs, es podran formar i desenvolupar persones madurativament preparades en tots els àmbits.
Ara bé, no tenen tanta sort les mestres i professores d’altres països, ja que tot i tenint les ganes, la passió i la força per ensenyar, tenen moltes limitacions per exercir la seua professió i veuen coartats els seus drets i les seues llibertats. Fins i tot, moltes vegades intenten amagar-se o marxar del seu país d’origen per tal de no rebre amenaces, agressions o el que és pitjor un tret que pot acabar amb la seua vida. I no sols això, paral·lelament les estudiants es veuen afectades perquè a partir d’una edat tampoc poden rebre el seu dret a l’educació. Aleshores, necessitem més canvis, més suport i donar visibilitat a aquestes dones a través de mitjans de comunicació, xarxes socials, i en definitiva arreu del món.

Per acabar, i aprofitant aquest dia volem donar les gràcies des d’STEPV a totes i tots els docents del món per tota la seva tasca educativa al llarg dels anys, i concretament en aquesta època tan complicada, volem solidaritzar-nos i donar suport a totes les professores i mestres valentes que estimen la seua feina, i que a pesar del retrocés que estan vivint i aguantant en els seus països continuen lluitant i tirant endavant. I d’altra banda, volem recordar a totes les persones docents que ens han hagut de deixar en aquesta pandèmia i que de ben segur que han deixat petjada en el cor de familiars, amistats i gent coneguda.

GRÀCIES A TOTES I TOTS!

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR