Mobilitzacions

STEPV considera que el seguiment de la vaga serà important

El professorat valencià està convocat demà a la primera jornada de vaga

dimarts 15 maig 2012 09:53 h

Demà, dimecres 16 de maig, tindrà lloc la primera jornada de vaga convocada per la totalitat dels sindicats representatius de l’ensenyament públic valencià. En aquesta jornada es farà una manifestació a la ciutat de València que eixirà a les 12 hores des de la Plaça de Sant Agustí, discurrirà pel centre de la ciutat i acabarà en la Plaça de la Mare de Déu.

És una irresponsabilitat del govern valencià no haver obert cap procés de negociació

STEPV preveu un seguiment important de la vaga en els centres docents i una gran assistència de professorat en vaga a la manifestació. De fet, en moltes localitats, especialment de les més allunyades de València eixiran 50 autobusos per traslladar-se a la manifestació.
La vaga del 16 de maig és la primera de les sis convocades pels sindicats durant les properes setmanes. Els objectius de la vaga són:
a) El rebuig de les mesures adoptades pel govern valencià arreplegades en el Decret -Llei 1/2012. Aquest suposa un atac al personal que treballa en la Generalitat Valenciana. En el sector docent suposa, entre altres mesures:
- La reducció del 50% dels sexennis.
- L’impagament dels mesos de juliol i agost per al professorat interí.
b) L’exigència de la no aplicació en els centres docents valencians de les mesures previstes pel RD 14/2012, de 20 abril, de mesures urgents de racionalització de la despeses públiques en l’àmbit educatiu.
STEPV critica que ni la Consellera d’Educació, Maria José Català, ni el Conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, hagen obert un procés de negociació real per donar una resposta a la situació que pateix tant el professorat com l’ensenyament públic valencià. Una situació que s’ha agreujat amb les mesures aprovades pel Decret-Llei 1/2012 i per la política de retallades que està portant la Conselleria d’Educació a través dels seus pressupostos, de diversos plans d’ajust i de l’aplicació de les mesures aprovades pel ministre Wert.
Per això, considera una irresponsabilitat del govern valencià no haver obert cap procés de negociació sinó haver-se limitat a informar sobre les seues intencions bé en algunes reunions o bé a través dels mitjans de comunicació però mai amb una clara intenció de negociar.
Des del Sindicat es responsabilitza a aquest govern de la conflictivitat en l’educació valenciana de la qual no és responsable ni el professorat ni els sindicats. Si l’alumnat valencià es veu afectat per una convocatòria de vaga és per la nefasta actuació de Vela i Català.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR