Sistemes de protecció

STEPV celebra la decisió de Conselleria de tancar els centres educatius

Arriba amb més d’una setmana de retard però la notícia és benvinguda

coronavirus

diumenge 22 març 2020 18:56 h

Després de més d’una setmana, des de dijous 12 de març, d’exigir el tancament dels centres educatius, la Conselleria ha comunicat oficialment que demà no s’obliga a les direccions dels centres educatius a tindre’ls oberts.

El Sindicat celebra aquesta notícia perquè és el més raonable atesa l’evolució del coronavirus -ja ho era el 12 de març- i descarrega de la tensió, preocupació i indignació als equips directius, professorat i resta de treballadores i treballadors dels centres educatius (conserges, administratius, personal de neteja…) que durant la setmana passada han hagut d’acudir als centres, si bé és cert que la majoria de professorat s’ha quedat als seus domicilis per a treballar telemàticament, però no la resta de personal.
El Sindicat ha estat molt crític durant tot el temps que la Conselleria ha mantingut l’obertura dels centres i ha dut a terme totes les accions a les seues mans per intentar que l’administració rectificara i tancara els centres educatius, com han fet la majoria de comunitats autònomes, especialment després del RD d’estat d’alarma, publicat el 14 de març.
Comunicats de premsa, peticions a Conselleria d’Educació, al President de la Generalitat, al Ministeri d’Educació; presentació d’una denúncia a Inspecció de Treball, juntament amb ANPE; sol·licitud a les autoritats sanitàries valencianes i de l’estat (Conselleria i Ministeri); promulgació d’una resolució per part de les tres juntes de personal docents, aprovades per unanimitat; etc., són algunes de les accions que ha dut a terme durant aquesta setmana.
A més, el Sindicat ha posat a disposició del professorat i dels equips directius diversos escrits amb l’argumentació legal que els permetia justificar la no assistència als centres educatius, en base a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.
El Sindicat, que dóna la benvinguda a aquesta notícia tan esperada, lamenta la situació que s’ha generat durant aquesta setmana, especialment per als equips directius, sobre els quals ha caigut la immensa responsabilitat de decidir qui anava o no anava presencialment al centre. Igualment, altres treballadores i treballadors s’han vist obligats a acudir als centres, com conserges, personal administratiu o treballadores de la neteja. Ara toca treballar i centrar-se sense interferències en el treball amb el nostre alumnat.
STEPV aprofita l’ocasió per reiterar la necessitat de la convocatòria de la Mesa Sectorial d’Educació i de la Comissió de Salut i Seguretat Laboral, així com que les comunicacions de la Conselleria es realitzen pels canals oficials i es respecten els marcs de negociació col•lectiva establerts.

Carta enviada pel Secretari Autonòmic a les direccions

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR