Internacional

STEPV, amb la MICE

STEPV ha donat suport a la primera edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu focus Havana que ha tingut lloc a aquesta ciutat cubana entre els dies 29 de gener a l’1 de febrer. Prèviament el festival de cinema educatiu, fet als centres docents, ha recorregut diverses localitats de l’illa.

Josep Arbiol i Niurka González, amb Vicent Mauri, representant de STEPV al MICE Havana

dimecres 05 febrer 2020 10:02 h

La MICE és un festival que té 8 anys d’existència i un ample seguiment als centres educatius valencians. Enguany estarà dedicat a Cuba, motiu pel qual ha tingut un focus Havana amb el suport del Ministeri de Cultura,Ministeri d Educació, ICIC Juan Marinello, ResUnial, ICAIC, l’ambaixada espanyola a Cuba, així com diverses personalitats de la cinematografia i cultura cubanes. L’actor Jorge Perrugorría, l’actriu Mirta Ibarra, la directora Marilyn Solaya, la cantant Haydée Milanés i Niurka González, secretària general del Sindicat Nacional de Treballadors de l’Educació, Ciència i Esport de Cuba han estat presents en diversos moments del festival. També el guitarrista Rafael Serrallet, la néta de l’escriptor valencià Enric Valor, María Lluisa Gea Valor i Jordi Sanz, músic d’Els jóvens.

El festival ha servit per estretir les relacions entre els nostres centres educatius i la nostra cultura amb Cuba

Una ampla delegació valenciana, entre les que figuraven el codirector de la MICE Havana, Josep Arbiol, l’actual director de la MICE, Voro Huertas, el regidor de Sagunt José Manuel Tarazona, col·laboradors del festival, professorat i una representació de STEPV es van desplaçar a l’Havana per participar en aquesta edició.
STEPV ha donat suport a la MICE des de la primera edició i, ara, també ha volgut ser-hi per impulsar un esdeveniment tant important a l’àmbit cinematogràfic i educatiu. Per al Sindicat, aquest festival és un dels més importants del món i un gran aparador del treball que fan els centres docents valencians. Les dades de participació en la MICE valenciana així ho evidencien.
Per a STEPV, la MICE Havana ha estat un gran èxit per la participació de més de 27000 espectadors, la gran repercussió mediàtica a l’illa i a València, la quantitat i qualitat de les pel·licules exposades, l’oportunitat per mostrar a Cuba el treball dels centres educatius valencians, la participació i implicació dels centres cubans, i per mostrar la cultura valenciana a l’illa caribenca, com ara l’obra d’Enric Valor, la filmatografia valenciana de primers de segle passat o els magnífics concerts de Rafael Serrallet a la Sala Sorolla i a l’església Sant Francesc.
Un festival codirigit per la cubana Eilen Sanabria, d’Unial, i el valencià Josep Arbiol, que, sense cap dubte tindrà continuïtat en els propers anys.
Finalment, STEPV valora molt positivament la MICE Havana que ha servit, malgrat els pocs recursos i la poca ajuda institucional valenciana, per estretir els lligams i la col·laboració entre el nostres centres i la nostra cultura i educació amb diverses institucions i organismes cubans.

Etiquetat com a

mice festival cuba

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR