Sistemes de protecció

Situació dels permisos del personal vulnerable davant la «nova normalitat»

Dilluns 22 de juny finalitza l’Estat d’alarma i comencem el període anomenat «nova normalitat». Per saber en quina situació es trobaran els permisos durant la «nova normalitat» hem d’anar a les instruccions que aclareixen la resolució que regulava la fase 2.

STEPV

divendres 19 juny 2020 09:44 h

Les instruccions establien el següent:

http://www.ceice.gva.es/documents/161634256/169968076/Grups+Vulnerables.val.pdf/6d489bf9-2375-421f-b30d-dc5e46722474
Permisos del personal vulnerable:

“Primera. Personal docent.
El personal docent pertanyent als grups vulnerables (diabetis, malaltia cardiovascular/HTA, malaltia pulmonar crònica, immunodeficiència, càncer en tractament actiu, majors de 60 anys, embaràs) podrà sol·licitar a la Direcció General de Personal Docent, mitjançant declaració responsable, la no incorporació al seu centre docent fins que s’inicie el període denominat «nova normalitat». Aquest personal desenvoluparà les seues tasques educatives en modalitat no presencial, fins que s’inicie el període de «nova normalitat» o se li assigne un nivell de risc, d’acord amb la guia d’actuació establida en l’annex V del “Procediment d’actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l’exposició al SARS-CoV-2”, de data 30 d’abril de 2020, elaborada pel Ministeri de Sanitat.”

Tanmateix, durant les fases 2 i 3, la Conselleria d’Educació ha anat contestant a les persones que havien sol·licitat el permís per ser persones vulnerables davant la COVID-19. La resposta que ha donat ha sigut la següent:

«El personal que requerisca valoració pel Servei de Prevenció de Riscos Laborals, per la seua especial sensibilitat, s’incorporarà en la fase de nova normalitat, i només quan s’haja emés el corresponent informe favorable i s’hagen adoptat les mesures de prevenció, adaptació i protecció indicades en aquest, si fa el cas. Havent de realitzar teletreball en la mesura que siga possible, a fi de protegir la seua salut»

És per això que quedaran exemptes de presencialitat, però no de teletreball fins que no tinguen una resposta a la sol·licitud presentada o l’informe favorable esmentat adés.

Què han de fer aquestes persones si se’ls demana que han d’incorporar-se al seu centre a partir del dia 22 de juny?
Malauradament la Conselleria d’Educació tampoc ha donat una informació clara respecte a aquest tema tot i que STEPV l’ha demanat. Per això, una volta analitzat el Pla de Contingència, de la redacció de les instruccions que expliquen la resolució que regula la fase 2 i de la resposta de l’administració enviada a les persones vulnerables, des del Sindicat recomanem que es facen els següents passos per a demanar poder seguir teletreballant:

  • Primer.- S’ha de fer una petició per escrit a la Direcció Territorial d’Educació pertinent demanant que el servei de prevenció valore la seua situació, en la mesura que són personal sensible a la COVID-19, ja reconegut en la fase 2. (adjuntem model d’escrit).
  • Segon.- Cal notificar a la direcció del centre que s’ha fet una petició a la Direcció Territorial per tal que es valore el lloc de treball ja que es continua sent personal sensible. Cal que adjunten la còpia de la sol·licitud que han fet a la Direcció Territorial.

En el moment que s’envia el correu electrònic a la DT es pot enviar a la direcció del centre perquè les dues vegen que s’ha fet la comunicació.


Si tingueu qualsevol dubte envieu un correu electrònic a: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)

Declaració responsable Nova normalitat

Etiquetat com a


Comentaris

José Manuel Luis Hortolano

19 juny 2020 / 20:07 h

Podrieu indicar el correu on enviar les peticions?


Amadeu Sanz

20 juny 2020 / 12:55 h

Els correus, depenent de cada territori, els tens en l’enllaç a les instruccions que hi ha a l’inici:
Personal que preste serveis a la província de València: secretària_dtv@gva.es
Personal que preste serveis a la província d’Alacant: .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)
Personal que preste serveis a la província de Castelló: secretària_coned@gva.es


Juan Francisco Carrillo Pardines

22 juny 2020 / 11:54 h

los mails sin tilde


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR