Retribucions

Situació actual de les taules salarials en l’ensenyament concertat

diumenge 30 maig 2021 20:09 h

Com bé és sabut el govern valencià va aplicar l’augment salarial del 2% estatal en la nòmina als funcionaris públics i per homologació als docents de la concertada en pagament delegat el passat mes de juliol de 2020.

A l’ensenyament, per poder fer l’augment dels salaris seguint el que marca la legislació estatal ha d’esser aprovat pel Consell de Govern autonòmic amb un acord propi que puga modificar les retribucions de caire autonòmic.
És a dir, que quan des de Madrid per negociació conveni s’hagen d’augmentar els conceptes salarials estatals (salari base, trienni, complements, etc.) aquests podran esser minorats pels complements propis de País Valencià.

Cal explicar que en la negociació del VII Conveni Col·lectiu estatal de la concertada, actualment en negociació, encara no s’han pactat les taules salarials de 2020 ni 2021; per tant, l’increment retributiu no és d’aplicació. No obstant en aquests moments a nivell autonòmic, la Conselleria d’Educació està al tall d’actualitzar les nostres nòmines en base a les taules salarials del conveni VI signades el passat mes de juliol de 2019, sense cap retallada.

D’altra banda, tenim pendent encara la pujada salarial del 0’9% estatal anunciada pel Govern central i que s’ha d’aplicar pel Consell de Govern Autonòmic.
Però mentre açò no hi arribe, podem dir clarament, que en aquests moments en el nostre sector, la nòmina la podem considerar congelada. 

Des d’STEPV ensenyament privat, hem demanat explícitament en reunió Comissió Seguiment a la conselleria que aquesta pujada del 0’9% a l’igual que la del 2’%, s’aplique d’igual manera al personal complementari dels centres d’EE com també als professionals del Personal Administració i Serveis a través de la partida d’altres despeses, així com als treballadors/res de les cooperatives educatives valencianes que cobren el mòdul íntegre.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR