Meses de negociació

S’ha negociat la renovació de direccions i l’arranjament escolar

El Sindicat ha tornat a manifestar el seu rebuig a l’eliminació de plantilla fixa als centres que escolaritzen més del 25% d’alumnat de compensatòria

dijous 05 novembre 2020 18:39 h

En la Mesa Sectorial d’aquest matí, a més de la confirmació que es convocarien les opsicions en maig, s’ha negociat el procés de renovació de direccions i les instruccions d’arranjament escolar.

Al primer punt de l’ordre del dia, hem negociat el procediment que regula la renovació de direccions. STEPV ha insistit un any més en la necessitat de fomentar un model de direcció basat en el lideratge pedagògic compartit, que fomente la participació democràtica, la gestió de la confiança, les bones pràctiques a l’hora de confeccionar horaris i repartir tasques, que implique a la comunitat educativa i fomente la seua participació, etc. Així doncs, ha tornat a demanar que es tinga més en compte l’opinió del claustre de professorat a aquest procediment de renovació.
El sindicat ha aprofitat el punt de l’ordre del dia, per rebutjar el model de Direcció pública professional que es proposa a la Llei Valenciana de Funció pública. així com part de la formació del curs per a la funció directiva, que incorpora algunes xerrades que proposen un model justament contrari a la gestió democràtica dels centres, al lideratge compartit, etc, i on s’exposa la direcció com a autoritat, gestora, cap de personal, etc.
Així mateix, el Sindicat ha volgut tornat a posar en vàlua el paper fonamental dels equips directius i el treball fet durant aquesta pandèmia, en ocasions a costa el seu temps lliure i de les seues vacances.
Pel que fa a l’arranjament escolar, punt ajornat la passada setmana, STEPV ha mostrat de nou el seu desacord amb el canvi que es preveu a la plantilla dels antics centres CAES (actuals centres de caràcter singular) i ha demanant una rectificació immediata per part de Conselleria. La norma preveu que la plantilla que aquests centres rebien per arranjament escolar, per la casuística de l’alumnat que atenen, deixe de ser fixa i passe a dependre del PAM.
El Sindicat considera que la dotació preferent de professorat per PAM proposada per Conselleria, no garantirà a aquests centres una plantilla fixa i dubta que supose que els centres que tenen el percentatge, però no eren CAES, siguen dotats d’eixa plantilla extra que els correspondria, fet que ja ha passat enguany.
Igualment, STEPV ha manifestat la necessitat de baixar definitivament la ràtio a tots els nivells de primària, ja que quart, cinqué i sisé segueixen amb ràtios a 30 i la necessitat de treballar també a nivell estatal per baixar les ràtios a totes les etapes educatives, per millorar l’atenció a l’alumnat i la qualitat educativa.
A més, el sindicat ha presentat tota una sèrie de millores com ara:

- La baixada de ràtio a 15 a centres amb més del 25% de compensació educativa (possibilitat eliminada enguany)

- Una reducció de ràtios a les aules amb alumnat amb NEE, independent d’altres reduccions per les característiques del centre.

- Una reducció de ràtios a les aules de referència d’alumnat escolaritzat a aules CIL o UEEE.

- La creació del major número possible d’unitats, generant llocs estables de catàleg.

- Fixar el màxim d’alumnat que serà atés per AL i PT i que en cap cas pot ser major a 25 que seria la ràtio de qualsevol aula ordinària.

- Una reducció de ràtios per al personal educador i fisioterapeuta.

- La publicació, en resolució definitiva d’arranjament, de les unitats habilitades i en No funcionament i que aquestes instruccions es publiquen al DOGV.

- Iniciar la negociació el desenvolupament de la disposició addicional setena de l’ordre 20/2019 en la que es nomena a eixos centres de caràcter singular

- Un pla específic de dotació de personal per a centres que escolaritzen a alumnat amb desconeixement d’ambdues llengües.

- La represa del grup de treball del centre CAES i la creació d’un nou sobre els CEE

Conselleria ha informat que després de la sentència favorable del Suprem, tornarà a baixar la ràtio a aquells municipis on siga necessari per evitar tancar unitats. STEPV ha celebrat la notícia i ha demanat la creació d’un grup de treball per analitzar les ràtios a cada localitat/centre.
Quant al torn obert de paraula, STEPV s’ha queixat que els centres educatius no estan rebent ni les quantitats per a fer front a les despeses de funcionament i a la compra de material antiCOVID. El Director General de Centres ha contestat que estan a punt d’enviar les de la COVID, i que estan acabant de tancar les despeses de funcionament del darrer quadrimestre que s’ingressarà el més prompte possible.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR