Universitats públiques

Sabotatge a la universitat pública

STEPV manifesta el seu rebuig al Reial Decret 14/2012 de “medidas urgentes de racionalización del gasto público en el ámbito educativo” que suposa un dels més greus atacs a la universitat pública.

dijous 26 abril 2012 08:26 h

El Reial Decret s’ha publicat sense cap mena de negociació ni consens, en la línia d’autoritarisme dèspota que caracteritza les actuacions dels qui ens governen. El RD, a més, s’ha d’emmarcar dins de la inequívoca intenció del govern espanyol de desmantellar l’estat del benestar.

Al País Valencià s’acaba de regalar sòl i recursos públics a les universitats privades

El govern tractarà de fer creure que amb aquestes mesures pretén racionalitzar els recursos i augmentar la productivitat dels professors universitaris. És fals. Les implicacions immediates de l’aplicació d’aquest decret poden resumir-se en tres punts:

    >li>La pujada de les taxes exclourà de la universitat molts estudiants que no disposen dels recursos econòmics necessaris, amb el greuge de la manca de beques. Això provocarà un clar retorn al classisme franquista: els fills dels rics podran estudiar, els dels pobres hauran de treballar.
  1. L’entrada de les empreses privades com a elements docents en el desenvolupament de títols oficials, és una passa més en la privatització de la universitat espanyola. És evident que això, en un termini mitjà, suposarà l’exclusió de més joves amb rendes familiars mitjanes.
  2. L’acomiadament de professorat laboral ocasionarà una pèrdua de qualitat en la docència que rep l’alumnat de les universitats públiques.

Des de l’STEPV considerem que aquest és un decret-llei dissenyat expressament per a deteriorar el sistema universitari públic. Per tant,

  1. Estudiarem i presentarem els recursos pertinents davant dels tribunals.
  2. Impulsarem accions i mobilitzacions orientades a defensar una universitat pública accessible per a tothom.
  3. Demanem als equips rectorals de les universitats públiques que no sols es manifesten a favor del sistema universitari públic, sinó que també prenguen mesures valentes i contundents per a defensar-lo.
  4. Treballarem per a aconseguir el consens i la unitat sindical en la defensa de la universitat pública.

És inacceptable que es desmantelle la universitat pública amb l’excusa de l’estalvi econòmic al mateix temps que, per exemple, al País Valencià s’acaba de regalar sòl i recursos públics a les universitats privades.
Dedicar diners públics a la formació, a l’educació i a la investigació és invertir en futur i garantir una societat més igualitària. La universitat pública ha de ser capaç d’impartir una formació de qualitat i de continuar fent una investigació orientada a retornar a la societat –en forma d’avanços científics- els recursos públics que s’hi inverteixen Per contra, allò que han estat fent els nostres governants des de fa més de quinze anys és malbaratar-los i empobrir la societat. Si de veritat tenen alguna intenció de racionalitzar els recursos i millorar la productivitat, hi ha moltes àrees estretament relacionades amb la seua pròpia activitat política que necessiten reestructuracions profundes i urgents.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR