retallades

Retallades en ensenyament concertat

El passat 10 de gener de 2012, el DOCV va publicar el Decret Llei 1/2012 de 5 de gener del Consell, de mesures urgents per a la reducció del dèficit de la Comunitat Valenciana.

dimecres 18 gener 2012 10:06 h

En aquest decret s’impulsen mesures que representen noves agressions als drets de les treballadores i els treballadors de l’ensenyament concertat.

No es pot permetre que l’Administració s’immircisca en les relacions establides en l’Estatut dels Treballador i V Conveni

En primer lloc, es pretén regular la durada dels contractes dels substituts, anomenats contractes d’interinitat. L’Administració pretén que aquests duren només fins al 30 de juny. Els contractes d’interinitat (regulats en el conveni) estan fets per cobrir el lloc d’una persona que té dret a reserva del lloc de treball, per la qual cosa, si el treballador o la treballadora no ha tornat encara al centre la relació laboral, no es pot extingir i donaria lloc a un acomiadament improcedent.
D’altra banda, es diu que, a partir de l’1 de març, qualsevol incapacitat temporal que no tinga l’origen en un accident laboral o malaltia professional es pagarà el 100% de les retribucions únicament els 15 primers dies. Això es una altra extralimitació de l’Administració en les seues funcions. Les treballadores i els treballadors de l’ensenyament concertat tenim regulat en el nostre conveni el temps que dura el complement d’IT i que ens permet cobrar, mentre aquest dura, el 100% del salari.
A més a més, per continuar agreujant la situació, al 3% de pujada de l’IRPF impulsat pel govern de Mariano Rajoy, també se suma un increment del 2% afegit pel decret.
Des d’STEPV-IV considerem que no es pot permetre que l’Administració tinga la gosadia d’aplicar una normativa en un àmbit en què no té competència, que és el de les relacions establides entre el treballador i l’empresa definides en l’Estatut dels Treballadors i el V Conveni Col·lectiu d’Empreses d’Ensenyament Privat Sostingudes Totalment o Parcialment amb Fons Públics.
Així doncs, estudiarem les mesures legals i polítiques que podem dur a terme per posar fre a la barra lliure en les agressions als drets del personal de l’ensenyament concertat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR