Arranjament escolar

Reflexions sobre les dades de l’arranjament de la concertada els últims anys

Falsos cants de sirena…

dijous 26 maig 2016 14:03 h

Arran del rebombori que s’ha organitzat al voltant de les supressions d’unitats en centres concertats, ens veiem en l’obligació política, moral i ètica d’explicar una sèrie de dades que podreu comprovar per vosaltres mateixos en les publicacions del DOGV dels cursos anteriors. Seguint amb la línia discursiva de l’article: “Veritats i mentides sobre l’arranjament escolar en concertada…”, que vam fer públic divendres, hem de saber que en el curs 2012 es van suprimir en tot el País Valencià 32 unitats en la concertada, en 2013 van ser 70, en 2014, 34, i en 2015, encara governant el PP en la Conselleria, les unitats retallades van ser 43, 3 menys que enguany.

Durant aquests anys de manera sistemàtica i amb total opacitat, la Conselleria no convocava els sindicats del sector per consultar, informar i molt menys per negociar aquests arranjaments, ens tocava s’assabentar-nos-en tard i malament quan es publicava en el DOGV cap al mes d’agost.
Aquesta falta de rigor i deferència era una costant en la política del PP de cara als representants dels treballadors dels centres concertats. Aquesta dinàmica, que perfectament és pot qualificar de marginació dels sindicats, sorpresivament no la utilitzava amb les patronals, que sí eren convocades i, a porta tancada, arribaven a acordar els arranjaments d’aquests cursos.

Per tant, us convidem a fer unes quantes reflexions:

La supressió d’un total de 180 unitats en el sector, van ser clares i es poden comprovar com hem dit més amunt en els números del DOGV d’aquests anys, sense tindre l’opció els sindicats de negociar perquè es feien a l’agost de manera subtil i sense cap marge de maniobra perquè els sindicats poguérem reaccionar. Aleshores nosaltres ens preguntem: on estaven les protestes socials i laborals que hem vist recentment pels mitjans de comunicació encapçalades per la patronal i els sindicats que els secunden?
Per a seguir-hi reflexionant, hem de fer ressaltar que aquestes retallades d’unitats portaren com a conseqüència immediata l’acomiadament i, en els millors dels casos, reduccions de jornada forçoses de 160 treballadors del sector, i ara ens preguntem: on estava la patronal aleshores per manifestar-se i poder així salvar els seus treballadors? 
Podem pensar que molts d’aquests treballadors van ser recol·locats i poder així seguir treballant en el sector… erro gros! Molts d’aquests llocs de treball no s’han recuperat i ni tan sols s’han pogut fer contractes de relleu per possibles vacants en jubilacions, i donar d’aquesta manera una via factible a la recol·locació d’aquests docents que ens veren afectats per les pèrdues d’unitats.

Des de STEPV pensem que aquesta situació maniquea i totalment fal·laç no beneficia ni les famílies, ni els treballadors del sector i, menys encara la qualitat educativa en les aules dels nostres alumnes, siguen concertades o públiques. Polititzar l’ensenyament en temps preelectoral sempre ha sigut un recurs fàcil emprat per la dreta més conservadora d’aquest país, no hem de caure en cants de sirena… hem de treballar tots junts, tant sindicats, patronals com administració, per poder reactivar les reunions de comissió de seguiment i abordar d’una vegada per totes el punt de la recol·locació en centres concertats. Aquesta reivindicació ha sigut des de fa quatre anys la nostra prioritat des del sindicat, aprofitem aleshores la clara predisposició de l’actual Conselleria per a seure i afrontar aquest tema tan important per al sector.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR