Oposicions 2019: Sol·licitud cobrament de triennis i sexennis

Des de STEPV hem estat fent gestions amb Conselleria i les tres Direccions Territorials des de que es va publicar al BOE el nomenament com a funcionaris de carrera de les persones opositores de 2019, de secundària i altres cossos.

dimarts 02 març 2021 00:38 h

Des del sindicat hem sol·licitat que es determinara si es mantindria el procediment de reclamació i reconeixement de triennis i sexennis que es venia utilitzant fins ara o si HO FARIEN D’OFICI, amb un bolcat automàtic, com ja ho anunciaren per a les persones que aprovaren les oposicions de 2018, fet que estalviaria milers de sol·licituds innecessàries.
A més, el sindicat va demanar que es coordinara un procediment únic per a les tres direccions territorials.
A hores d’ara les informacions que tenim són les següents:

  • Castelló, que compta amb el menor nombre de persones afectades, està telefonant personalment per explicar com actuar.
  • Alacant ens ha confirmat els darrers dies que prefereixen que se sol·licite, ja que el curs passat van detectar diferents errades en el bolcat automàtic, encara que estan tractant de solucionar-les.
  • València tenia pendent de parlar amb intervenció per vore si amb el bolcat automàtic seria suficient, ja que el procediment afecta al major volum de persones (unes 1900) i encara no ens han confirmat com han quedat.

Per tant, les persones que preferisquen sol·licitar ja l’abonament dels triennis i sexennis corresponents ho poden fer, encara que la Conselleria decidisca finalment fer-ho d’ofici. Us recordem ací què cal tindre en compte i com s’ha de sol·licitar.

 

CAL RECORDAR:

  • Conselleria ha de pagar amb retroactivitat des de l’1 de setembre de 2020, moment en que les persones son nomenades funcionàries de carrera.
  • Per obtindre un trienni s’ha d’haver treballat 3 anys en qualsevol administració pública i per aconseguir un sexenni s’ha d’haver treballat 6 anys en centre educatiu públic i s’han de tindre com a mínim 100 crèdits de formació durant eixe període (els serveis prestats a altres administracions no computen a efectes de sexennis).
  • Normalment tarden uns mesos en fer efectiu el pagament.

COM PROCEDIR:

  • Cal adreçar la sol·licitud a la Direcció Territorial on tenim la destinació definitiva. Baix trobareu el model que hem preparat.
  • Les persones que han prestat serveis a la Conselleria d’educació han de presentar l’ANNEX II de reconeixement de serveis prestats que trobareu enllaçat en el model de sol·licitud. Recomanem presentar-ho sempre per registre telemàtic sol·licitud Z educació
  • https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=18494&version=amp
  • Les persones que, a més, han prestat serveis en altres territoris o altres administracions (Ajuntaments, Mancomunitats…) sols ho podran realitzar de forma telemàtica si els documents i/o certificats que s’adjunten d’altres administracions o altres territoris tenen signatura electrònica o Certificat de validació electrònica. En cas contrari hauran de fer aquest tràmit presencialment o per correu certificat amb els documents i/o certificats originals.  Han d’adjuntar la documentació expedida per l’administració on s’ha treballat, s’ha d’especificar el temps treballat, així com el grup i subgrup ocupats. Cal presentar l’ANNEX I (sol·liciteu-lo a l’administració corresponent), adjuntat a l’ANNEX II
  • En el cas d’estar en comissió de serveis en una direcció territorial diferent a la que tenim la plaça definitiva, cal adreçar el registre a la Direcció Territorial on tenim la destinació definitiva.

En eixe cas, una vegada reconegut el trienni, convindria fer un registre Z, adreçat a la DT on tenim la comissió de serveis, sol·licitant que es faça efectiu el pagament.

TRIENNIS I SEXENNIS DURANT L’ANY DE PRÀCTIQUES:

  • Recordem que amb la signatura del preacord sobre la distribució del 0,3% de la massa salarial de l’any 2020 s’abonaran els triennis i sexennis corresponents al professorat en pràctiques del curs 2019/20. Com que es tracta dels pressupostos corresponents al 2020 no es contempla el període des del setembre fins al desembre del 2019, sinó a partir de gener de 2020. Les persones interessades en reclamar el període de pràctiques que Conselleria no reconeix (setembre a desembre de 2019) poden demanar cita als Serveis Jurídics del sindicat.


- Enllaç al model de sol·licitud dels triennis i sexennis (i annex II)

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR