Jornada

Per un nou marc legislatiu de serveis socials al País Valencià

STEPV

dissabte 28 novembre 2015 21:34 h

Una delegació de la Intersindical Valenciana ha assistit a la “III Jornada: Reptes i Desafiaments en Serveis Socials: El Futur dels Serveis Socials Valencians”, celebrada al Complex Esportiu i Cultural de la Petxina de València i organitzada pel Grup d’Estudis Socials, Intervenció i Innovació (GESIINN), el Col·legi de Treball Social de València i la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

L’esdeveniment va començar amb la inauguració per part de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, la qual va manifestar la necessitat urgent de modificar l’actual Llei de Serveis Socials a nivell autonòmic. Des de la Conselleria d’Igualtat va argumentar la prioritat de convocar a tots els agents i entitats socials per participar en l’elaboració de cinc meses, l’objectiu de les quals serà treballar en la posada en comú d’una nova Llei Autonòmica de Serveis Socials.

A continuació, els diferents ponents, entre els quals es trobava la Directora General de Serveis Socials i Persones en Situació de Dependència Mercè Martínez, el professor Xavier Uceda, Luis Barriga de l’Associació Estatal de directors i Gerents de Serveis Socials i la Presidenta del Col·legi Oficial de Treball Social, Elena Puig, coincidiren en les dificultats i carències de l’actual normativa, a més de la mancança de finançament que s’ha arrossegat en les darreres legislatures del PP. Aleshores, es va destacar la urgència d’un canvi de paradigma en el sector i la necessitat de construir un nou sistema de serveis socials que garantitze els serveis públics a llarg termini en la societat actual.

Tanmateix, van remarcar la necessitat d’apostar pel coneixement i la investigació, atés que l’actual sistema no permet una interacció entre la investigació i la intervenció primària dels usuaris.

Una renda de garantia d’ingressos per part de l’Estat i una reordenació de gestió intersectorial, no només a nivell local sinó també autonòmic, serien allò a ressaltar pel model basc que té com autor Fernando Fantova, Consultor Social.

Intersindical Valenciana valora positivament aquesta jornada de Serveis Socials i, com a organització col·laboradora amb la Coordinadora de Discapacitat i Dependència, aposta per treballar i participar de ple en un nou model de Llei de Serveis Socials que millore les condicions de vida de les persones usuàries dels distints col·lectius i sectors del País Valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR