Universitats públiques

Per què el professorat associat està de vaga?

STEPV en dona suport i convoca a una concentració divendres 10 de febrer a les 13.00 front el Palau de la Generalitat

dimarts 07 febrer 2023 10:02 h

Més enllà de quina era la intenció del legislador al crear la figura del professorat associat, un professional de reconeguda competència que aporta la visió real del mon laboral a una assignatura o matèria, des de fa molt de temps les universitats utilitzen aquesta figura com mà d’obra barata per quadrar els seus pressuposts.

I és que el salari del professorat associat és precari. I, a més, únicament se li paga per les classes “de pissarra” i les tutories, i aquesta és una de les seues reivindicacions, la necessitat que les hores de preparació, correcció, coordinació, entre d’altres feines, no les hagen de regalar.

A més a més, al professorat associat no li paguen els complements d’antiguitat (triennis), ni el complement específic, ni de dedicació docent (quinquennis) ni de productivitat investigadora (sexennis), ni retribucions addicionals, almenys en la majoria d’universitats públiques de l’estat.

Aquesta és una de les seues reivindicacions: A igual treball, igual salari.
Altra reivindicació és l’estabilització, i les solucions que dona la nova LOSU els semblen insuficients, deixant en la discrecionalitat de les universitats, la seua aplicació.

D’una banda, el professorat associat passarà a ser un fals indefinit, perquè malgrat que els contractes seran indefinits les condicions per rescindir aquests contractes no varien de les necessàries a hores d’ara per a no renovar-los. I per si fora poc, hauran de tornar a competir per mantenir un treball que, en la majoria dels casos, duen més d’una dècada exercint.

Si bé és cert que la LOSU preveu algunes vies d’estabilització cap a altres figures de
professorat universitari, no es concreten percentatges, deixa la implementació d’aquestes vies a elements aliens al professorat associat i a les universitats. Poques garanties per a un col·lectiu que està fart de sustentar la docència de la universitat en els seus muscles.

Per aquests motius el professorat associat està en vaga indefinida.

Per aquests STEPV dona total suport a la vaga, i convoca una concentració, divendres 10 de febrer a les 13:00 a la Plaça de Manises de València, front al palau de la Generalitat.

Descarrega’t el document el PDF.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR