Universitats públiques

Nova retallada per a les universitats

STEPV insta els rectorats de les universitats públiques a defensar amb fermesa les institucions que presideixen.

Manifestacions de "Divendres negres" d'avui a l'avinguda de Blasco Ibáñez, amb personal de la U. de València, de la Conselleria d'Infraestructures, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, del Clínic, de l'Ajuntament i del Servef.

divendres 09 novembre 2012 19:42 h

Des de STEPV-Iv considerem que la nova retallada per a les universitats públiques del País Valencià que el govern autonòmic ha aprovat per a 2013 és una mostra més de la política demagògica del Partit Popular. Totes les institucions públiques i privades, tant autonòmiques com estatals, europees i internacionals asseguren que l’eixida de la crisi, i l’avanç econòmic i social passa necessàriament pel foment de les universitats. Ningú, ni tan sols el Partit Popular, no dubta de la necessitat, per a superar aquest estat d’emergència, que el futur és per a aquells que aposten per la formació en l’excel·lència, i la R+D+I. I tampoc ningú no pot posar en dubte que qui ha fet i pot seguir fent aquesta funció és la universitat pública. Malgrat això, les mesures que tant el govern central com l’autonòmic adopten respecte a les universitats públiques són retallades i més retallades, que justifiquen amb l’argument simplista que tots els sectors en pateixen, com si tot fóra igualment prescindible.

Instem els rectorats de les cinc universitats públiques a unir les seues forces a les de la resta de la comunitat universitària

Tot això no ens sorprén gens. Ja fa temps que en STEPV-Iv tenim molt clares les intencions del partit que ens governa. En conjunt, totes les universitats privades no arriben a aportar ni l’1% del volum total de la investigació que es du a terme en l’àmbit universitari. I el govern del PP, en comptes de dissenyar polítiques per elevar la qualitat de totes les universitats, s’estima més fer malbé i desprestigiar la universitat pública per potenciar el negoci de la privada.
Aquest problema fa ja temps que està en l’agenda de l’STEPV-Iv, i per això el combatem, perquè sabem que s’acabarà quan, després dels processos electorals, hi haja un canvi de la composició dels òrgans legislatius autonòmics i estatal. Aquesta solució, potser també serà necessària dins de les universitats, si els equips directius i de govern no comencen d’una vegada a plantar cara i defensar clarament la universitat pública.
Els rectors i els seus equips no tenen cap excusa. Ells sí que coneixen la importància de la universitat pública, igual com tota la comunitat universitària, i per això, si ells no lideren d’una manera contundent un front comú als governs i a les seues polítiques antiuniversitàries, n’hauran de pagar electoralment les conseqüències.
Des de STEPV-Iv, i considerant la gravetat de la situació de les universitats públiques valencianes, instem els rectorats de les cinc universitats públiques a unir les seues forces –una vegada per totes– a les de la resta de la comunitat universitària, i facen honor al seu càrrec, per a liderar una autèntica oposició a les polítiques ruïnoses dels governs, i defensen seriosament i amb fermesa les institucions públiques que presideixen.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR