retallades

No a les retallades: pel futur de l’escola concertada

Els sindicats de l’ensenyament concertat rebutgen les retallades i denuncien en un manifest la manca de diàleg per part de la Conselleria d’Educació i del Ministeri d’Educació.

dimecres 06 juny 2012 20:28 h

Les organitzacions sindicals FSIE, USOCV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV y STEPV-Iv, rebutgem de manera contundent les retallades que el govern central i les administracions autonòmiques estan aplicant al sistema educatiu.

L’ensenyament concertat, en especial els seus treballadors /res, estan sent sèriosament perjudicats com a conseqüència de totes les retallades que des de l’any 2010 estan portant a cap les Administracions Públiques.
Retallades salarials als docents; retràs en l’abonament de les despeses de funcionament dels centres que impliquen dificultats en el pagament mensual dels salaris del personal d’administració i serveis; increment del nombre d’alumnes per classe que, a més, comporta acomiadaments; les substitucions no es cobreixen amb la rapidesa necessària per a que no afecten a la qualitat de l’ensenyament… cap d’aquestes mesures contribueix a la reducció del fracàs escolar, ni a la millora dels resultats obtinguts per l’alumnat. Els responsables polítics solen decidir que es “imprescindible la inversió en educació” i que es “necessari donar suport i reconéixer la llavor dels professionals del sistema educatiu”. El que fan es reduir la inversió, empitjorar les condicions laborals dels docents i no docents a més d’adoptar mesures que repercuteixen negativament en la qualitat i estabilitat d’un sistema ja de per sí deteriorat.
Aquest periòde de retallades s’està caracteritzant, a més, per la manca total de diáleg dels polítics que decideixen les mesures. Els sindicats ens assabentem de les mateixes pels mitjans de comunicació o bé a colp de Diari Oficial de la Generalitat Valenciana o Butlletí Oficial de l’Estat.
Han passat 5 mesos des de la presa de possessió de la Consellera de Educació i sols s’ha convocat una Mesa de concertada en la qual l’Administració Autonòmica es limità a informar del DL 1/2012 i la seva repercusió en l’ensenyament concertat, a la vegada que feu èmfasi en el seu manteniment. Les sol·licituds de convocatòria han sigut reiterades, sense cap resultat.
No hi ha diàleg, ni negociació.
Han passat 5 mesos des de la presa de possessió del Ministre d’Educació, Cultura i Esport i encara no ha convocat la mesa sectorial de l’ensenyament concertat a pesar de les reiterades peticions que té sobre la Mesa. No ha explicat als representants legítims d’ensenyament concertat ni les retallades efectuades ni el que pensa fer amb el sistema educatiu. Ni hi ha diàleg, ni negociació.
Per altra banda, la Conselleria d’Educació continúa sense abonar als i les docents els endarreriments de 2008, incompleix l’acord de l’abonament de la paga extraordinària d’antiguitat, amb l’agravant de l’incompliment de les sentències dictades pels Tribunals de Justícia.
L’asfíxia a la que s’està sometent als centres amb els continus retrasos en els pagaments de despeses de funcionament comporta dificultats afegides per a fer front a l’abonament dels salaris del Personal d’Administració i Serveis. Igualment, incideixen aquestos endarreriments en l’Educació Infantil de 0 a 3 anys.
A més la Conselleria d’Educació sembla no estar disposada a abonar les legals substituciones dels mesos de juliol i agost; obviant el Conveni del Sector, pretenen rebaixar les compensacions que en el mateix es marquen per als períodes d’Incapacidad Temporal.
Els professionals de la Concertada estan patint un bloqueig de les jubilacions parcials i la paralització d’un possible Acord, pèrdudes en les retribucions per la supressió unilateral del Complement Personal Transitori dels docents.
Davant aquestes circunstàncies les organitzacions sindicals FSIE, USOCV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV y STEPV-Iv entenem que a la Comunitat Valenciana hem de donar resposta immediata contra les retallades i per aquest motiu hem procedit a convocar per a aquest mes de juny:

Dilluns, dia 11, a las 18:30 h

Assemblees Conjuntes

  • Alacant.- A la seu de UGT (Pablo Iglesias,23)
  • Castelló.- A la seu de CCOO (Pl. de Las Aulas, 6)
  • València.- A la seu de CCOO (Pl. Nápoles y Sicilia, 5)
  • Dimarts, dia 12, a las 13,00 hores Concentració de permanents sindicals i aquelles treballadores i treballadors del sector que puguen sumar-se en la Conselleria d’Educació.
  • Dimarts, dia 19, a las 13 hores: Concentració de permanents sindicals i aquelles treballadores i treballadors del sector que puguen sumar-se en la Conselleria d’Educació.
  • Dimarts, dia 19, a las 19,00 hores Concentració front al Palau de la Generalitat (Plaza de Manises)

Amb la idea de continuar amb propostes de noves mesures i movilitzacions autonòmiques en el curs escolar 2012/13, en el cas de que la Conselleria continúe amb la seva manca de diàleg i els atacs als professionals de l’ensenyament, l’estabilitat i futur de l’ensenyament concertat.
Per altra part, els sindicats FSIE, USO, UGT y CCOO, a nivell nacional, estem analitzant la possibilitat de realitzar a començament del curs escolar una gran movilització contra la política que s’està seguint amb els professionals que treballen en centres concertats i amb aquest sector tan important del sistema educatiu.
NO A LES RETALLADES. PEL FUTUR DE L’ESCOLA CONCERTADA

NOTA ACLARATÒRIA RESPECTE L’ÚLTIM PARÀGRAF DEL MANIFEST

Donat que per fi s’han iniciat les accions unitàries a nivell de País valencià de tots els sindicats del sector d’ensenyament concertat privat, trobem necessari comentar que l’STEPV-Iv inicià fa 4 mesos accions conjuntes amb la resta dels sindicats de pública arran del Decret Llei de Vela de l’1 de gener amb les distintes concentracions, manifestacions i vagues que s’han realitzat i que han anat in crescendo després del Real decret de febrer del Ministre José Ignació Wert. 
El sector d’ensenyament de concertada de l’STEPV-Iv ha estat sempre donant suport als nostres companys de pública perquè pensem que no sols és un atac a l’ensenyament públic sinó també a les treballadores i treballadors dels centres concertats, a més creguem fermament que “la unió fa la força” i ara més que mai amb aquesta cojuntura ecònomica i social deplorable a la qual ens han avocat els governants valencians hem d’ésser solidaris i compromesos sense que primen els interessos partidistes ni sindicals front  aquesta política del PP totalment tenyida de trets neoliberals .
No hem d’oblidar que el Decret Llei de Vela no sols ha transgredit drets d’escola pública sinó que tomba de manera descarada drets dels professionals d’escola concertada tocant aspectes conseguits al conveni cinqué del sector, si a aquest fet li sumen la Reforma laboral de Rajoy la cosa s’agreuja de manera exponencial minvant drets laborals aconseguits des de fa unes quantes dècades a l’Estat espanyol.
Cal remarcar especialment les accions dels STEs a nivell estatal on també porten reivindicant junt a la resta dels sindicats de base el NO a les retallades en general del sistema educatiu des de fa més de 4 mesos, amb contundents vagues de ressó estatal.

Atentament
Equip de permanents Ensenyament Concertat privat de l’STEPV

Descarrega’t aquests documents en pdf:

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR