Comissió de seguiment de concertada

Modificacions al Decret i Ordre d’Admissió d’Alumnat en els Centres Educatius

divendres 12 novembre 2021 17:44 h

Les modificacions venen motivades per la LOMLOE, per la normativa del procediment telemàtic, pel Decret 58/2021 que especifica la valoració de germans bessons i per la regulació del Decret d’Orientació Autonòmic en els centres educatius.

Un dels objectius segons ens ha explicat el Director General de Centres és afavorir el pas progressiu d’una tramitació bàsicament manual a un procediment telemàtic més concorde a la manera de gestió administrativa electrònica, d’altra banda facilitar l’agrupament familiar i afavorir la conciliació familiar i laboral, -s’han inclòs la puntuació per a aquells germans o germanes que realitzen per primera vegada la sol·licitud d’admissió en centres del País València-. A més, respecte a la família monoparental, s’ha realitzat una concreció normativa, en el mateix Decret 40/2016, per a complir amb les obligacions exigides en la normativa estatal o en la normativa autonòmica per la qual es regula el reconeixement de la condició de família monoparental en el PV.

En el seu torn STEPV-Iv ha fet les aportacions següents:

En l’article del nombre d’alumnes que opte per accedir al primer curs de Batxillerat d’aquestes modalitats excedeix de les vacants del centre, es garanteix un lloc escolar en un altre institut d’Educació Secundària o centre de la seua localitat, el més pròxim possible al seu centre d’origen. Hem dit que afegeixen al final d’aquest paràgraf el criteri de proximitat al lloc de residència de l’alumne.

A l’article 38 “Desempats”, hem afegit que canvien el punt 1.8. família monoparental i l’avancen al punt 1.6. atès que la família nombrosa ja se li valora i puntua també pels germans.

Pel que fa a l’article de l’alumnat amb necessitats educatives especials, on diu que es regiran pel procediment específic establert a aquest efecte, amb un informe previ elaborat pel personal d’orientació educativa. El sindicat ha proposat en la resolució que concretarà més endavant l’Ordre d’Admissió de l’alumnat i mentre estem a l’espera d’aconseguir orientadors/res en els centres concertats ordinaris, afegir la Disposició Addicional Sisena que apareix en la Resolució de detecció i identificació de les necessitats específiques de suport educatiu i necessitats de compensació de desigualtats de la Direccióp General d’Educació Inclusiva, negociada la setmana passada amb la DG d’inclusiva.
Aquesta disposició addicional sisena garanteix que els centres concertats que no tenen orientadors/res en les etapes d’infantil i primària puguen adreçar-se a la unitat especialitzada d’orientació territorial, que designarà l’equip de valoració que ha de realitzar el procés d’identificació.

Pel que fa a l’apartat de l’adequació del procediment al model d’administració electrònic, hem comentat que no ha de suposar una feina extra per als centres i que s’aplique el mateix procediment que fan en els ajuntaments, on s’habiliten llocs i accés a internet, inclús ajuda tècnica per a les famílies que no tenen o no poden accedir a la tecnologia adequada per tramitar el que necessiten als centres.

Totes aquestes aportacions han sigut arreplegades pel DG de Centres per poder-les valorar i amb el compromís de tindre-les en compte en el redactat definitiu tant del decret com de l’ordre d’admissió d’alumnat.

 

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR