Mobilitzacions

Mobilitzacions del personal interí en el mes de maig

STEPV dona suport a la manifestació a Madrid del pròxim 7 de maig i convoca concentracions a Alacant, València i Castelló el 5 de maig. Apunta’t als autobusos per acudir a Madrid

Cartell de la convocatòria de mobilitzacions

divendres 22 abril 2022 09:32 h

Després que el Consell de Ministres aprovara un Reial decret pel qual es modifica el reglament d’ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats als cossos docents, que retalla les places previstes per als processos d’estabilització de les places ocupades per personal interí, tal i com estableix la llei Iceta, STEPV va convocar una assemblea massiva de professorat interí, on es van acordar les mobilitzacions següents:

Apunta’t als autobusos

- Adherir-se a la manifestació convocada per plataformes de personal interí el pròxim 7 de maig a Madrid.
- Convocar a Alacant, València i Castelló concentracions dimarts 3 de maig.
Amb aquestes mobilitzacions es vol mostrar el rebuig a la retallada de places que s’havien d’oferir per reduir la temporalitat en l’educació, però també per a denunciar que les modificacions que introdueix el Ministeri d’Educació per adaptar la llei Iceta no garanteixen per a res la consolidació del professorat interí.
És absolutament fals que el personal interí amb més de cinc anys es convertirà en funcionari de carrera de forma automàtica ja que els processos selectius continuen sent de lliure concurrència i no restringits. A més, els barems de mèrits limiten el comput d’antiguitat a 10 anys i, per tant, el professorat interí amb més antiguitat veu limitada la seua puntuació per aquest apartat.
Els processos que estableix la llei Iceta continuen, per tant, sent incerts en quant a les persones que els superaran, per tant, no es pot afirmar en absolut que el professorat interí amb més de cinc anys es convertirà en funcionari de carrera automàticament.
I d’on eixen els cinc anys? La llei Iceta marca que les places ocupades per personal interí des d’abans de l’1 de gener de 2016 es poden oferir als processos d’estabilització fins 2024. Per tant, parlem de places no de persones. Són les places les que tenen una antiguitat de cinc anys, no les persones que les ocupen.
Aquest procés d’estabilització s’oposa a totes les sentències europees que recullen que la sanció a l’abús ha de ser per al personal en aquesta situació, no un procés d’accés lliure, a més que el sistema d’estabilització d’aquest personal ha d’estar fora del procés selectiu d’ingrés a la docència.
Per tot això STEPV convoca les mobilitzacions esmentades i està organitzant autobusos des de Castelló, València i Alacant per acudir a Madrid el 7 de maig. Us podeu apuntar en el següent enllaç.

Descarrega’t ací el cartell de convocatòria i difon


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR