Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre instruccions d’inici de curs d’FP

S’ha negociat l’ordre d’inici de curs d’FP graus D i E i Qualificació Bàsica, on tornem a reiterar-nos en què ha de disminuir-se la burocràcia per al professorat

dimarts 04 juliol 2023 15:58 h

Quant a la inclusió és necessari recordar que l’FP no té adaptacions curriculars significatives i ha de realitzar-se un adequat procediment d’orientació i adaptar-se als nous itineraris A, B i C.
També s’ha manifestat la preocupació de la inclusió i pagament de les FCT quan aquestes es realitzen en el centre educatiu, ja que aquesta opció no s’ha tingut en compte.
En la negociació de les Plantilles de Secundària es va plantejar la necessitat d’hores de coordinació en la co-docència en FP com succeeix en els àmbits.
En el cas de la inclusió de l’alumnat en la Seguretat Social i el seu pagament per part de les empreses, el temor és que es confonga aqueix pagament amb una exigència a l’alumnat referida a tindre una relació laboral i no de pràctiques educatives i la necessitat d’aclarir qui serà l’empresa que es faça càrrec del pagament quan les pràctiques es realitzen en el centre educatiu. Durant els 2 següents anys serà l’Administració la que s’encarregue d’aquest pagament.
Hem insistit que es mantinguen les faltes com fins ara, ja que acceptar les faltes d’assistència justificades i que recaiga la decisió en tot l’equip docent i no el professorat responsable del mòdul, implica que l’alumnat pot faltar, amb tota la problemàtica en qüestió d’obtenció de competències i resultats d’aprenentatge i els problemes que poden ocasionar-se derivats de prendre aquestes decisions a nivell d’equip educatiu, problemàtica que també s’ha demanat en els Ensenyaments Esportius de Règim Especial.

En el torn obert de paraula s’han tractat els següents temes:
- Situació del professorat de les 19 especialitats que passen a Secundària i no tenen titulació universitària.
- També s’ha comentat la problemàtica en els errors detectats en els criteris d’avaluació de les especialitats d’FP, en els quals s’aplicaven criteris de Secundària que no es treballen en FP i els problemes pel poc temps amb el qual s’ha avisat quant a l’aportació de material i models necessaris per a les proves dels Sectors Singulars.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR