Condicions laborals

Línies de treball de STEPV per a 2023

El Sindicat continuarà treballant per la reducció de les ràtios, la millora de les plantilles docents, l’eliminació de la burocràcia i la dignificació del valencià, entre altres aspectes

dimarts 10 gener 2023 16:20 h

Des de fa anys, STEPV porta reclamant millores en aquests aspectes (ràtios, plantilles, burocràcia i valencià) però també treballa per la recuperació del poder adquisitiu del professorat, l’oferta de places suficients en el concurs de trasllats, el compliment dels acords pendents, la integració al cos A1 del PTFP i la consolidació del professorat interí.

El resultat de les recents eleccions sindicals fa que el Sindicat encare amb més força, convicció i contundència les propostes i

Ràtios
Sobre les ràtios, el Sindicat va iniciar en octubre la recollida de signatures de la ILP per la reducció de les ràtios, que continuarà fins el mes de juny, termini màxim per a recollir les 10.000 signatures mínimes requerides per la llei. Fins el mes de juny, STEPV intensificarà la campanya de recollida de signatures que, fins ara, porta un bon ritme. La proposta d’ILP es pot consultar en aquest web.

Plantilles docents
Sobre les plantilles docents, recordem que el govern del PP va retallar les plantilles docents d’infantil, primària, secundària i FP i, des que governa el Botànic, ha estat una reivindicació constant la negociació d’aquesta normativa, fonamental per al correcte funcionament dels centres docents. De moment, s’ha iniciat per fi la negociació de les plantilles d’infantil i primària (més informació en aquest enllaç). El Sindicat considera insuficient la proposta de la Conselleria perquè no resol les necessitats de professorat dels centres i l’adequada atenció al nostre alumnat. La negociació de les plantilles de secundària i FP s’iniciarà, previsiblement, quan finalitze la d’infantil i primària.

Burocràcia
Respecte a la reducció de la burocràcia, el Sindicat ha iniciat accions en els centres educatius per a visibilitzar la queixa dels equips directius i del professorat respecte a la quantitat de burocràcia que han de realitzar, que els desvia de la seua funció principal que és la docència. Així, el 15 de desembre de 2022 el Sindicat va convocar concentracions als centres per a exigir l’eliminació de la burocràcia innecessària, que va ser seguida per desenes de centres. Durant l’any 2023 el Sindicat continuarà convocant les accions necessàries fins que la Conselleria atenga les peticions de reducció de la burocràcia que estan ofegant els centres educatius, també per la implantació de la LOMLOE aquest curs.
Igualment, STEPV continuarà exigint que s’ajorne el termini per a presentar els projectes per tal de sol·licitar el canvi del model de jornada en infantil i primària, que enguany s’han avançat considerablement, fet que aporta més pressió als centres per tal de presentar tota la documentació.

Temes pendents
Altres aspectes que el Sindicat continuarà reclamant de forma urgent són la negociació del procediment per tal que el PTFP amb titulació universitària s’integre al cos A1 i l’equiparació salarial de la resta del PTFP que no dispose d’aquestes titulacions. Igualment, es reclama la recuperació del poder adquisitiu del professorat que des de 2010 ha perdut 18,15 punts. Els increments salarials pactats en l’àmbit estatal per al conjunt del funcionariat fins a 2024 queden lluny d’aquesta recuperació exigida, per la qual cosa, el funcionariat continua perdent poder adquisitiu any rere any.
Pròximament s’ha de tractar amb Conselleria les places que s’oferiran al concurs de trasllats. STEPV sempre ha reivindicat que s’oferisquen totes les places al concurs per tal que el funcionariat de carrera puga apropar-se al destí desitjat, aspecte que continuarà reclamant enguany.
Queden encara per executar acords signats en 2019 relatius a l’abonament dels triennis i sexennis del professorat en pràctiques del curs 2019/20 (i 2021/22) i la lluita contra la bretxa salarial entre homes i dones. Han passat tres anys i encara no s’han executat. Com tampoc s’ha publicat encara el decret que permetrà el cobrament amb normalitat dels triennis i sexennis durant l’any de pràctiques per al professorat que supere les oposicions.
Finalment, un aspecte que preocupa el Sindicat és la situació en la que quedaran els milers de docents interins que no superen els processos selectius de 2023 (concurs de mèrits i concurs oposició segons la llei Iceta).

Valencià
Respecte a la situació del valencià en l’ensenyament, però també en el conjunt de la societat, el Sindicat manifesta la seua profunda preocupació sobre la pèrdua de referencialitat de la llengua pròpia, que afecta l’ús de la mateixa, malgrat que els nivells de coneixement de la llengua siguen molt alts, gràcies al sistema educatiu.

Eleccions sindicals
El resultat de les recents eleccions sindicals -en les quals STEPV ha revalidat la majoria absoluta per tercera vegada consecutiva (fet inèdit en el panorama sindical) i la majoria des que se celebren eleccions sindicals en l’ensenyament des de 1987- fa que el Sindicat encare amb més força, convicció i contundència les propostes i línies de treball esmentades anteriorment, per tal de millorar les condicions laborals del professorat i la qualitat de l’ensenyament.
Consulta els resultats electorals en aquest enllaç


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR