Mobilitzacions

L’ensenyament valencià secunda massivament la vaga general

La comunitat educativa exigeix un canvi de les polítiques econòmiques i educatives dels governs del PP

dimecres 14 novembre 2012 12:57 h

STEPV, FE CCOO PV i FETE-UGT PV han valorat el seguiment de la vaga general en els centres públics educatius de tot el País Valencià en un 65% en ensenyament no universitari i més d’un 90% en les universitats.

Els sindicats feliciten el professorat que ha fet la vaga i les famílies i l’alumnat que també hi han donat suport

Per territoris, les dades relatives a ensenyament públic són les següents: Castelló, 54% de seguiment, València, 70%, i Alacant, 66%. També hi ha molta homogeneïtat entre etapes educatives perquè el seguiment ha estat pràcticament el mateix en primària (68%) i en secundària (65%, mentre que en els ensenyaments especialitzats (artístics i EOI), el seguiment ha estat del 56%.
Molts centres han manifestat que tant la direcció com el professorat en serveis mínims volen computar com a vaguistes, la qual cosa incrementaria el seguiment de la vaga.
Cal destacar també que més del 60% de l’alumnat no ha anat als centres educatius, bé perquè els pares i mares no han dut els fills i filles a escola, bé perquè l’alumnat d’instituts i ensenyaments obligatoris han secundat la vaga.
A les universitats públiques les dades recollides indiquen que el seguiment ha estat: UJI 87%, UA 100% (tancada), UPV i UVEG 95% i de la UMH, no en tenim dades.
A l’ensenyament privat i concertat, tot i que el nombre de centres que han contestat l’enquesta ha estat escàs, estimem que el seguiment ha estat d’un 30%. Volem destacar el sector de l’atenció a la discapacitat, on el seguiment ha estat molt més significatiu i el xifrem per sobre del 60%.
Els sindicats convocants valoren com un èxit rotund el seguiment de la vaga i posa de manifest el rebuig del professorat i de la comunitat educativa a les polítiques laborals, socials i econòmiques del govern valencià i espanyol, i a les retallades en educació i en el conjunt dels serveis públics. Els sindicats feliciten el professorat que ha fet la vaga i les famílies i l’alumnat que també s’han sumat a aquesta jornada de lluita.
STEPV, FE CCOO PV i FETE-UGT PV valorem molt positivament la conscienciació i la mobilització de la comunitat educativa i instem la consellera d’Educació i els governs valencià i espanyol a rectificar immediatament en la seua política de retallades salarials, laborals i d’atenció a l’alumnat. En aquest sentit, la consellera d’Educació hauria de prendre nota d’aquest suport massiu i atendre el clam de la majoria del professorat.

Etiquetat com a

vaga 14n mobilitzacions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR