Comissió de seguiment de concertada

L’augment del permís de paternitat dels docents en pagament delegat

La Conselleria reacciona a la petició de reunió que va fer STEPV l’1 de març on sol·licitàvem amb caràcter urgent reunió de CS per seguir tractant els temes que queden pendents dins del calendari de negociacions acordat, a més de seguir amb la borsa de centres en crisi, recordem que l’última reunió sobre aquest tema va ser el passat novembre.

dijous 29 març 2018 08:38 h

El Director General de Personal i Centres, Ximo Carrión comença excusant el retard en convocar-nos al·legant que consideren que no ha hagut peticions de recol·locació en la borsa com per fer la convocatòria, encara així STEPV li ha recordat que va ser un acord d’aquesta Comissió reunir-nos cada últim divendres de mes per aquest tema i per la resta de temes pendents que tenim en el calendari.

A continuació ens ha notificat els nous canvis dels càrrecs que s’han produït dins del Departament de Serveis de Centres Concertats. Mª Carmen Quilles passa a ser subdirectora General de Centres Privats Concertats i Amparo Izquierdo serà la nova Cap de Serveis de Centres Privats Concertats.

Seguidament ens ha comunicat que enguany no hi haurà convocatòria per renovar els programes de PAM, PR4. Simplement la inspecció es passarà pels centres que tenen aquests programes i comprovaran que s’estan complint dintre de l’horari correcte.

Posteriorment l’inspector/a realitzarà un informe positiu o negatiu sobre el programa. En cas que siga positiu es renovarà el programa automàticament. Recordem que una de les esmenes que va fer STEPV al respecte quan s’estava negociant l’ordre del PAM va ser la duració anual d’aquests programes. Vam fer l’observació que era insuficient un any només d’aplicació d’aquests programes en els centres. Aleshores vam argumentar en ares a la qualitat de l’ensenyament a l’alumnat, i en ares a consolidar els docents que ja porten impartint els programes en el mateix centre en què allò més raonable seria dos anys com a mínim de duració ininterrompuda del programa.

A continuació el Director general ens ha lliurat els fulls amb les dades dels docents recol·locats des de finals de novembre passat i dels què continuen a la borsa en espera a ser recol·locats. A dia de hui s’han recol·locat des de novembre 16 persones, sis estan desactivades en la borsa d’interins i 3 no tenen la capacitació en valencià per la qual cosa no estan treballant.
L’administració adverteix a la patronal que és necessari que el centre que ha pogut recol·locar a una persona ho comunique immediatament a la conselleria per evitar errors en els llistats de recol·locació i per poder fer-se les variacions a l’instant, evitant d’aquesta manera la possible pèrdua d’antiguitat del treballador/a.

Pel que fa al punt del permís de paternitat, STEPV-Iv entén que aquesta mesura arriba una mica tard, a les portes d’unes eleccions autonòmiques, 5 mesos després de la seva entrada en vigor. Evidentment estem d’acord amb la proposta que lliura la conselleria però insistim en què s’aplique la mesura des del moment de la seva signatura que vindrà a ser abans que finalitze el curs escolar 2018 i no a partir de l’1 de gener de 2019 com pretén la conselleria.  A més a més el sindicat exigeix que s’estudie aplicar aquesta mesura al personal no docent a l’igual que s’estudiarà per als docents de cooperatives que no tenen pagament delegat. A la qual cosa la conselleria contesta que no depén de l’administració sinó de la patronal i del conveni la viabilitat d’augmentar el permís. En aquest punt hem insistit que tant en els centres cooperatives com en el personal no docent de la resta de centres no cooperativistes és factible aplicar la mesura si les patronals tenen la voluntat atès que deuria de fer-se un estudi de la partida d’altres despeses que és d’on ix la nòmina del personal del PAS. Trobem que és un agravi comparatiu que en la mateixa empresa per no tindre la mateixa categoria laboral es produixca la paradoxa de gaudir permisos de paternitat diferents, considerem des del sindicat que s’han d’estudiar la seva viabilitat i continuarem insistint en pròximes reunions.

Vam plantejar també la possibilitat, que degut a l’aprovació en el Congrés del Projecte no de Llei pel qual s’amplia el permís de paternitat fins a les 16 setmanes igual que el de maternitat. En 2017 s’amplia de 2 a 4 setmanes, enguany quan s’aproven els pressupostos, s’amplia a una setmana mes (anunciat per Ministre Montoro recentment) i l’any que ve en el 2019 sent any electoral podria donar-se el cas que s’aprovaren les 6 setmanes, per tant el pressupost dedicat a pagar eixes dos setmanes es quedaria sense consumir. Per la qual cosa proposem que aquest fet es podria solucionar, si en compte de posar en l’acord 6 setmanes de permís de paternitat, posarem en el redactat les setmanes que marca la legislació vigent més dos.

Segons el Director general aquest fet no depèn d’ells sinó que s’excusa dient que s’han de cenyir a l’acord del Botànic.
Acaba el punt dient que enviaran el document definitiu després de Pasqua perquè el valorem els sindicats i patronals.
En el torn obert de paraula STEPV-Iv ha preguntat una vegada més quan es publicarà l’Ordre de Pagament Delegat. Entre d’altres aquesta ordre afecta a les retribucions econòmiques dels docents en pagament delegat i recordem que es va negociar en CS a finals del curs passat. Si l’Ordre com es comentà mesos enrere la Cap de serveis de Centres en una reunió amb STEPV-Iv està bloquejada en la conselleria d’Hisenda pel tema de la paga d’antiguitat, demanem que es façà tot el possible des de la secretaria autonòmica per desbloquejar la situació. A més insistim en fer un estudi per a un futur a curt termini i poder cobrar els sexennis, equiparar-nos d’aquesta manera no sols amb els funcionaris de pública sinó també amb els docents en pagament delegat d’altres comunitats com: Illes, Catalunya i Cantabria on sí estan cobrant els sexennis.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR