Mobilitzacions

La Trobada de Plataformes Comarcals planteja mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic

La Trobada de Plataformes Comarcals han acordat accions concretes contra la LOMQE i les revàlides.

dilluns 03 octubre 2016 19:43 h

La Trobada de Plataformes Comarcals per l’Ensenyament Públic s’ha reunit dissabte 1 d’octubre al Col·legi Públic Ciutat de Cremona d’Alaquàs per tel de tractar la situació actual de l’ensenyament públic.

Sobre el decret de plurilingüisme es rebutja el model proposat per la Conselleria d’Educació

Els temes tractats han estat el decret de plurilingüisme, diverses propostes de mobilització contra les revàlides i la LOMQE, la necessitat d’un pla d’estabilitat del professorat interí i de les plantilles dels centres, la creació d’un espai d’encontre i participació de la comunitat educativa amb la Conselleria d’Educació per tal de definir el model d’educació que volem i, particularment, de la llei valenciana d’educació que ha anunciat el Govern Valencià, així com la necessitat de crear una conscienciació sobre una sèrie de temes cabdals com són la situació de les persones refugiades, l’auge del militarisme, les desigualtats socials, etc.
Sobre el decret de plurilingüisme es rebutja el model proposat per la Conselleria d’Educació ja que no garanteix el dret de l’alumnat a conèixer el valencià en igualtat de condicions que el castellà. Per a la Trobada de Plataformes Comarcals l’únic model que garanteix el coneixement d’ambdós idiomes oficials i permet introduir un tercer i quart idioma és el model d’ensenyament en valencià. A més, és incompatible garantir aquest dret si es manté l’exempció de l’assignatura de valencià en les comarques castellanoparlants.
En quant a la LOMQE i les revàlides, s’ha acordat fer una campanya informativa i de denúncia. Animem a la comunitat educativa de tots els centres i àmbits educatius a realitzar una jornada de lluita contra la LOMQE i les revàlides i en defensa d’una educació pública, integradora i transformadora entre els dies 8, 9 i 10 de novembre, mitjançant xerrades, tancaments, i actes de visualització del rebuig.
A més, la Trobada de Plataformes Comarcals dóna suport i anima a tota la comunitat educativa a les mobilitzacions ja convocades:

- Divendres 7 d’octubre a València a les 15.30h, concentració convocada per Xarxa d’Instituts Valencians demanat la paralització de les revàlides i la LOMQE

- 26 d’octubre, vaga estudiantil.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR