Inici de curs

STEPV impulsarà un acord social i ciutadà per l’escola pública

Insta a la Conselleria d’Educació a millorar les condicions laborals del professorat i la qualitat del sistema educatiu

dimarts 30 agost 2016 17:12 h

STEPV afronta el curs 2016/17 amb la proposta d’impulsar un acord social i ciutadà per l’escola pública, que sente les bases d’un sistema educatiu de qualitat, laic, inclusiu, democràtic, gratuït i en valencià. Per això, impulsarà la mobilització de les diferents plataformes comarcals i de país, entitats i organitzacions educatives, etc., per a treballar en eixe sentit i continuar instant a la Conselleria d’Educació a solucionar els temes pendents i a reorientar les seues polítiques per a solucionar els problemes.

El Sindicat treballarà perquè es continue avançant en la recuperació de les condicions laborals del professorat

En eixe sentit, el Sindicat convocarà assemblees d’inici de curs per a consensuar les accions necessàries per dur endavant aquestes reivindicacions i participarà en les accions acordades per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic el 6 de setembre contra la LOMQE i per la millora de l’ensenyament al País Valencià.
Quant a la Conselleria d’Educació, el Sindicat treballarà perquè en el curs 2016/17 es continue treballant en la recuperació de les condicions laborals del professorat, en la recuperació de les plantilles retallades per l’anterior govern i en la millora del sistema educatiu en totes les etapes educatives.
Entre els temes pendents de solucionar queda l’aplicació de la sentència guanyada pel Sindicat sobre el dret a l’abonament dels sexennis al professorat interí, així com l’aplicació de la sentència sobre classificació de centres educatius que afecta les retribucions dels equips directius. Igualment queden pendents de negociar la recuperació del poder adquisitiu del professorat (inclós els 10 dies de descompte de la nòmina de setembre del professorat de conservatoris el curs passat) així com la reversió de mesures aplicades pel govern de l’estat que retallen drets laborals dels docents, com els descomptes per incapacitats temporals o l’augment d’hores lectives, entre altres temes. El Sindicat continuarà treballant per l’estabilitat i la consolidació del professorat interí per tal de garantir la continuïtat en el treball d’aquest col·lectiu.
El Sindicat continuarà insistint, a més, en la negociació i actualització de la normativa que afecta les diferents etapes educatives, en molts casos, completament obsoleta, com els reglaments orgànics i funcionals dels centres educatius, entre d’altres.
Igualment, treballarà perquè el decret de plurilingüisme que la Conselleria d’Educació s’ha compromés a negociar a partir de setembre dignifique l’ensenyament en valencià i aconseguisca els objectius marcats per la llei quant al coneixement de les llengües oficials i d’una primera i segona llengua estrangera.
Finalment, STEPV continuarà treballant per la derogació de la LOMQE i la negociació d’una nova llei educativa que compte amb la participació de la comunitat educativa. En eixe sentit, el Sindicat proposarà les mobilitzacions necessàries, tant al País Valencià com al conjunt de l’estat, per tal de continuar pressionant el govern que es configure a nivell estatal per fer possible aquest objectiu.


Comentaris

Amparo Moreno Aloy

01 setembre 2016 / 07:12 h

Qüalitat de l’ensenyament significa aposta per la reflexió crítica. En açò la filosofia té un paper molt important. En contraposició a altres comunitats i altres països, en la nostra no estén fent res en contra de la supressió d’aquesta matèria ?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR