VI Conveni

La signatura del VI Conveni d’Ensenyament Concertat empitjorarà les condicions laborals del sector

És possible que FSIE, USO, CCOO i UGT signen aquesta setmana

dimarts 18 juny 2013 18:28 h

Com veníem vaticinant des de STEPV-IV d’ensenyament concertat, es pot fer efectiva la signatura del VI Conveni de Concertada a nivell estatal abans que acabe aquesta setmana.

Pagaran justos per pecadors una nova regulació del marc laboral que ens farà ser més pobres econòmicament

Portem temps avisant, tant en assemblees com en distintes circulars, de les conseqüències que podia derivar-se de signar un conveni que no reuneix les condicions justes ni necessàries per als treballadors i treballadores d’ensenyament concertat i del greu empitjorament del nostre marc regulador si el contrastem amb l’anterior conveni.
A la fi, la bancada de la patronal pot aconseguir el que vol menyspreant una vegada més els drets del col·lectiu laboral del sector de la concertada, amb més contudència si cap avalats per una Reforma Laboral que obri les portes als abusos, en aquest cas legitimats pel govern espanyol.
Si fem memòria la no solució d’un conflicte encallat des de fa més de quatre anys entre ambdues parts negociadores del conveni, patronal i sindicats, es dirimeix en la solució in extremis al tall d’acabar-se la pròrroga de les negociacions del conveni en portar-ho al SIMA (Servicio Interconfederal de Mediación y Arbitraje).
Després de dues reunions de treball el 18 i 19 d’abril, les parts implicades en les negociacions arriben als acords següents:
- En relació al salari, establir una fòrmula perquè en 2015 les taules salarials s’adeqüen a les possibles variacions que puguen tenir els Pressupostos Generals de l’Estat.
- En relació a la Paga Extraordinària d’Antiguitat i Complement de les ITs (baixes), la suspensió de l’abonament en qualsevol Comunitat Autonòmica quan s’acrediten insuficiències en els pressupostos. Aleshores es remitiran als possibles acords autonòmics.
Durant el matí del 14 de juny la proposta sindical conjunta que s’ha aportat continua sent la mateixa que presentaren al SIMA en abril.
Si mal no recordem no s’han modificat gens ni mica els interessos de la patronal, ja que aquests acords són la continuació del que perseguia des del primer moment que va llançar la seua proposta als sindicats en la Mesa a principis de setembre de 2012. En desembre la patronal ratificava la mateixa proposta en un segon document.
Malauradament, els sindicats FSIE, USO, UGT i CCOO possiblement acabaran signant abans d’acabar la setmana, claudicant danvant els interessos de la patronal i en detriment dels treballadors i treballadores de l’ensenyament concertat si ho signen. D’aquesta manera, pagaran justos per pecadors una nova regulació del marc laboral que ens farà ser més pobres econòmicament i molt més vulnerables davant una baixa per malaltia comuna. I, per si no fóra suficient, podrem no tenir reconegut salarialment la nostra valúa professional si es consolida a la llarga la pèrdua de la paga de 25 anys per insuficiència pressupostària.
Des del sector d’Ensenyament Privat de STEPV-Iv us enviarem més informació,  concretant amb detall les conseqüències de la signatura del VI Conveni.

Etiquetat com a

conveni

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR