Retallades

La premsa japonesa pendent de les retallades en l’escola valenciana

El periòdic japonés Mainichi Shimbun s’entrevista amb l’STEPV, la Coordinadora de Professorat Interí i professorat de la Serrania

Àngela Barber (CPI), Marc Candela (STEPV), Antonio Regodón i Araceli Lópéz (professorat dels Serrans) durant l'entrevista.

dimecres 08 agost 2012 17:28 h

Aquest matí periodistes del diari japonés, Mainichi Shimbun, el tercer del Japó amb una tirada de 5 milions d’exemplars diaris, s’han entrevistat amb representants de STEPV, de la Coordinadora de Professorat interí i professorat de la comarca dels Serrans, per a conéixer de primera mà l’abast de les retallades en l’educació valenciana, de les conseqüències sobre el professorat i sobre els centres, especialment, en les zones rurals.

Els periodistes japonesos han preguntat per les implicacions d’aquestes mesures en el professorat i en l’alumnat

L'entrevista ha tingut lloc en la seu d'Intersindical ValencianaL’entrevista forma part d’un reportatge sobre les retallades en l’estat espanyol i, en l’àmbit educatiu, s’han interessat en conéixer l’opinió del sindicat majoritari del País Valencia. En l’entrevista el Sindicat ha repassat les retallades que està duent a terme la Conselleria d’Educació i el govern valencià des del curs 2010/11 i les darreres mesures que ha aplicat el Ministeri d’Educació, d’augment de ràtios i d’horari del professorat.
Els periodistes japonesos han centrat les seues preguntes en les implicacions d’aquestes mesures en el professorat, en l’alumnat i en la qualitat del servei educatiu a partir del curs que ve. També s’han interessat en els impagaments del govern valencià als centres que va motivar la revolta estudiantil en febrer coneguda com a “primavera valenciana”.
Al llarg de l’entrevista també se’ls ha explicat als periodistes japonesos la situació de l’escola rural i el perill del tancament de centres si continuen les retallades, així com en el futur del professorat interí que s’ha quedat aturat aquests darrers cursos.
L’abast de les retallades que s’estan aplicant en el sistema educatiu aquests darrers cursos i, especialment el proper curs 2012/13 està cridant l’atenció de la premsa internacional que vol conéixer de primera mà les repercussions que tenen sobre la població i, en el nostre cas, sobre el professorat i l’alumnat valencià.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR