Mobilitzacions

La Plataforma convoca mobilitzacions contra la LOMQE, les retallades en educació i pel valencià

Hi haurà dues dates de manifestacions, el 13 a Alacant i València, el 15 a Castelló, i dinars reivindicatius el 21.

Imatge de la roda de premsa de la Plataforma, aquest matí .

dimarts 11 desembre 2012 17:56 h

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, integrada per FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CGT, CAVE-COVA, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa ha convocat roda de premsa aquest matí per presentar la campanya de mobilitzacions convocada aquest mes de desembre contra l’avantprojecte de LOMQE, contra les retallades en ensenyament i pel valencià.
La roda de premsa ha comptat amb el suport dels partits de l’oposició a les Corts valencianes (PSPV, Compromís i Esquerra Unida), que també hi han assistit.

La Plataforma convoca, amb el lema general emprat aquest curs “Posa fil a l’agulla” i amb el lema específic “Enfront de les retallades i de la LOMQE, defensem l’escola pública i en valencià”, una jornada de lluita en els centres educatius, amb reunions de claustres, departaments o consells escolars i concentracions a l’hora del pati; una manifestació a València, el dijous 13 de desembre, a les 18 h a la plaça de S. Agustí; i una concentració a les 18.30 h a la plaça de la Muntanyeta d’Alacant i s’adhereix a la convocatòria realitzada per la Plataforma Castelló per la Llengua per al dissabte 15, a les 18 h, a la plaça de la Independència de Castelló de la Plana. També convoca dinars reivindicatius el pròxim dia 21 de desembre en rebuig a les retallades de beques de transport i menjadors escolars i de les retribucions del professorat.
A més, també ha anunciat la continuació d’aquestes mobilitzacions al gener amb tancades i assemblees sobre la LOMQE en centres educatius.
Aquestes accions són l’inici de les mobilitzacions que es convoquen des de la mateixa organització contra les retallades i contra la política educativa del ministre José Ignacio Wert i de la consellera Mª José Catalá.
La Plataforma rebutja l’avantprojecte de LOMQE ja que la considerar l’agressió més greu a l’escola pública i al valencià des de l’inici de la democràcia i qualifica de mercantilista, reaccionària i segredagora la proposta del ministre Wert.
La Plataforma entén que aquesta llei, si tira avant, perjudicarà les classes socials més desfavorides perquè avança cap al desmantellament de la xarxa pública educativa i impulsa la privatització de l’ensenyament, alhora que es doblega als interessos de l’Església catòlica ja que formenta la Religió en l’ensenyament, mentre menysprea i margina les llengües pròpies, en el nostre cas, el valencià.
La Plataforma també vol denunciar la política de retallades de la Conselleria d’Educació amb l’eliminació de tot tipus d’ajudes a l’alumnat, la reducció de plantilla docent, l’augment de ràtios i d’hores lectives, l’eliminació de programes d’atenció educativa, etc., que afecten la qualitat de l’ensenyament públic i perjudiquen l’atenció individualitzada del nostre alumnat.
Finalment, la Plataforma fa una crida a la comunitat educativa i a la societat valenciana en general perquè manifesten el rebuig a la LOMQE i a les retallades en educació acudint massivament a les mobilitzacions convocades els pròxims dies.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR