Professorat interí

La Conselleria proposa canvis en les adjudicacions de difícil cobertura

STEPV es reitera en les propostes presentades sobre la difícil cobertura: borses obertes, adjudicació presencial a Conselleria i millorar la informació

Assemblea informativa sobre difícil cobertura el passat 10 d'octubre a la seu de STEPV a València

dijous 18 octubre 2018 18:16 h

L’Administració ha començat la reunió aportant dades respecte la totalitat de places ofertades des de l’inici d’aquest curs mitjançant aquest procediment. Ha especificat que de poc més de 200 llocs de treball no s’han cobert 29 i valora positivament el sistema. D’eixes no cobertes, 20 són de l’especialitat de Literatura Valenciana del cos de secundària.

A més, Conselleria proposa modificar la Resolució que regula aquestes adjudicacions

Per tractar de reduir aquesta xifra de Valencià ha comunicat que en breu s’obrirà borsa extraordinària ampliant les titulacions per les quals es podrà accedir. STEPV ha deixat clar que vigilarà aquesta ampliació per tal de garantir la qualitat educativa d’aquesta especialitat.
A més, Conselleria proposa modificar la Resolució que regula aquestes adjudicacions amb els següents punts:
1. Tractarà que Ordenació Acadèmica publique de manera ampliada i permanent els requisits específics demanats per totes les titulacions, atenent la proposta de STEPV.
2. L’adjudicació de les persones que es fa actualment per ordre de registre canvia a un sistema aleatori per sorteig. La gent que s’inscriga tindrà un número assignat i serà ordenada aleatòriament cada adjudicació, de manera que s’elimina l’ordenació per ordre d’inscripció, ja que la plataforma es col•lapsa i obliga a les persones aspirants a estar permanentment pendents fins poder fer la inscripció. D’aquesta manera, s’elimina la necessitat de registrar-se tothom els dijous a les 13h.
3. Si la persona adjudicada no es presenta, renuncia o li falta qualsevol titulació, les DT telefonaran als següents aspirants per ordre estipulat fins adjudicar la plaça.
4. Si no es pot adjudicar, l’Administració proposa no tornar la plaça al sistema de continues i comptar amb la gent que alguna vegada s’haja registrat al sistema de difícil cobertura.
5. Per últim, s’ha parlat d’algun tipus de penalització (sense concretar en res) a la gent que renuncie a una plaça ja adjudicada.
STEPV ha deixat clar que parlem d’un sistema extraordinari d’adjudicacions que per a res s’ha de transformar en el sistema habitual d’entrada en borsa i per això continua exigint l’obertura de borses permanentment i que aquestes estiguen deslligades de qualsevol sistema d’oposició.
Hem deixat constància de la queixa de no poder esperar més d’un any des de la convocatòria d’una borsa extraordinària fins la seua resolució.
També hem remarcat la problemàtica que provoca en les borses l’oferta de vacants a meitat d’octubre. Això també altera l’ordre de les borses perquè gent de davant agafa altres places assabentant-se que setmanes després són adjudicades altres places a les quals no poden optar. Sindicalment hem demanat explicacions al respecte.
En quant al sistema d’adjudicacions continuem demanant per a les de difícil cobertura un acte presencial en la mateixa Conselleria d’Educació per tal d’adjudicar totes aquestes places, convocant almenys les 5 primeres persones de cada plaça.
Volem deixar clar que STEPV no vol la loteria d’una plaça per adjudicació de difícil cobertura. Volem un sistema constant i fiable on les borses de treball estiguen obertes permanentment i així que les noves generacions de docents, a mesura que obtinguen els requisits per exercir la docència, puguen incorporar-se a les borses de treball immediatament.
Per últim, hem insistit en la necessitat de facilitar la màxima informació possible de cada plaça en el llistat de llocs oferits: especificació de la itinerància, hores d’especialitats en places d’àmbit, concreció de les substitucions determinades, horari de matí o nocturn…
El Director General de Personal Docent ha anunciat que el pròxim dijous reprendrem la negociació. STEPV obri el seu mail (.(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic)) per rebre les vostres aportacions al respecte.

Etiquetat com a


Comentaris

Maria Jose Monzo Gonzalo

19 octubre 2018 / 00:13 h

Hui dia 18-10-18 ha sigut impossible fer la conexió amb la plataforma. No sé si es tracta solament del meu cas .  Des de les 13.00 hores i quasi sense descans he tractat d’aconseguir-ho sense èxit.  El problema, a mes a mes, és l’accés ( sempre ix la llegenda “Límit de tramitació sobrepassat”) , a banda que es poguera fer un sorteig amb tota la gent independenment de l’hora en que haja fet la seua petició, si no pots accedir estàs fotut. Són les dotze de la nit. M’en vaig a dormir . Ja està bé la broma.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR