Meses de negociació

La Conselleria presenta l’oferta d’ocupació definitiva

També s’ha tractat la reducció de les ràtios per localitat i el mapa de les EOI

dijous 15 novembre 2018 16:54 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial d’Educació. La Conselleria ha presentat l’esborrany definitiu de l’oferta, en què tot es manté igual respecte la proposta anterior excepte en aquests casos:

Especialitats que s’afegeixen:
Cos de professorat de Música i Arts Escèniques:
- Flauta Travessera: 4 places
- Violoncel: 4 places
Professorat Tècnic d’FP:
- Laboratori: 10 places

Especialitats que decauen:
Catedràtics de Música i Arts Escèniques:
- Corda fregada-violí
- Contrabaix
- Violí
- Violoncel
Professorat de Música i Arts Escèniques:
- Cor
- Guitarra flamenca
- Dansa Contemporània

Especialitats que es modifiquen
Catedràtics de Música i Arts Escèniques:
- Repertori amb piano per a veu: les oposicions seran en 2020
- Repertori amb piano per a instrument: les oposicions seran en 2019
Professorat de Música i Arts Escèniques:
- Guitarra: s’ofertaran 6 places i no 5.
Professorat d’Arts Plàstiques i Disseny:
- Dibuix Artístic i color: 13 places
- Disseny d’Interiors: 10 places
- Disseny gràfic: 18 places
- Fotografia: 7 places
- Història de l’Art: 7 places
- Materials i Tecnologia: Ceràmica i Vidre: 4 places
- Materials i Tecnologia: Disseny: 8 places
- Mitjans Audiovisuals: 6 places
- Organització Industrial i Legislació: 9 places

També s’estudiarà la possibilitat que les especialitats de Llatí i Grec s’acumulen en 2020.

STEPV s’ha reiterat en la seua posició davant l’oferta, exposada en les meses anteriors:
1.- Rebutgem l’oferta i el decret d’oferta sinó hi ha un pacte d’estabilitat que garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí. Hi ha uns 10.000 interins en secundària i l’oferta és de 7500 places. No hi ha garanties, per tant, que qui no aprove puga continuar treballant.
2.- No es pot aplicar el mateix criteri (75% de les vacants més les jubilacions previstes) en tots els cossos.
3.- En les especialitats més menudes (de FP, ensenyaments artístics, EOI, etc.) només s’haurien d’ofertar les jubilacions i les noves creacions (si n’hi ha).
4.- La columna de majors de 55 anys no garanteix que el col•lectiu continue treballant perquè no en tots els casos estan en els primers llocs en les borses de treball.
5.- STEPV va demanar una columna amb la previsió de creixement del sistema, però continua sense aparèixer.
6.- Reducció a 18 hores lectives per a tot el professorat l’1 de setembre de 2019 i no a 19 hores com pretén la Conselleria.

Quant a la reducció de les ràtios per localitat, STEPV ha insistit en què cal continuar treballant perquè es reduisquen encara més les ràtios i ha instat a la Conselleria a seguir treballant en aquesta línia malgrat les sentències de la concertada que intenten mantindre unes ràtios que atenten la qualitat de l’ensenyament.
Sobre el mapa de les EOI, STEPV ha criticat que s’està negociant amb retard, perquè les centres ja estan creats i la planificació del mapa hauria de ser prèvia. També la lamentat la no presència del Director General de Política Lingüística, responsable de les EOI, ja que el Sindicat troba a faltar un diàleg més fluïd amb la direcció general que dirigeix. En eixe sentit STEPV ha demanat una mesa sectorial específica per a les EOI amb la presència dels directors generals de personal, política educativa i política lingüística per a fer una negociació global sobre les EOI amb tots els reponsables polítics que hi intervenen.
En el torn obert, STEPV a plantejat una sèrie de qüestions que afecten el concurs de trasllats, la retroactivitat del complement de direcció dels centres classificats incorrectament des de 2013 fins a 2016 (estan estudiant el cost econòmic), l’abonament del complement d’ESO als mestres que l’han deixat de cobrar (segurament s’abordarà en la pròxima mesa de negociació).
Sobre les habilitacions del cos de mestres, la resposta és que cada setmana avancen més però encara no han pogut finalitzar-ho. També s’ha preguntat per la incorporació a les borses de les persones aspirants: segons conselleria està a punt de publicar-se (demà o dilluns).   

Consulta ací l’oferta definitiva

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR