Retallades

La Conselleria ofereix 3.173 places menys en les adjudicacions d’inici de curs

En total ofereix 18.694 places. No s’han oferit temps parcials ni places afectades. Amb requisit d’anglés hi ha 2.370 (13%) i 513 són itinerants (3%)

diumenge 28 juliol 2024 12:42 h

La Conselleria va publicar ahir dissabte la llista provisional de vacants per a l’adjudicació d’inici de curs de professorat reingressat, provisional, en pràctiques i interí per al curs 2024/25. En total s’han oferit 18.694 places (3.173 places menys que el curs passat, quan van oferir 21.867 vacants en la llista provisional).

STEPV ha presentat una queixa a la Conselleria per no ofertar els temps parcial i sobrecatalogar les places en anglés

Per cossos docents, s’han oferit 4.976 en el cos de Mestres (2.373 menys que el curs passat). En la resta de cossos el total suma 14.022 places (496 menys que el curs passat), de les quals, 12.542 en el cos de Secundària; 645 en el cos de Sectors Singular d’FP; 223 en el cos de professorat de Música i Arts Escèniques; 154 en el cos de Catedràtics de Música i Arts Escèniques; 267 en el cos de professorat d’art i disseny; 22 en el cos de Mestres de Taller d’Art i Disseny; i 169 en EOI.

Per primera vegada, la Conselleria no ha oferit en aquestes adjudicacions les places a temps parcial (793 el curs passat) ni les places afectades (398 el curs passat), és a dir, les que ocupen docents que estan en excedència, permanents sindicals o treballant per a la pròpia administració). Aquesta circumstància va contra els interessos de les persones participants de les adjudicacions i no ha estat negociada amb els sindicats. STEPV ha presentat una queixa a la Conselleria i demà dilluns demanarà que s’oferisquen en l’adjudicació prevista per al 31 de juliol.

Per intercomarcals, s’han adjudicat les places següents:
- Alacant: 9.677 places (1.140 places menys que el curs passat)
- Castelló: 2.891 places (502 menys)
- València: 6126 places (1.531 menys)

Quant a les places catalogades en anglés, s’han tornat a sobrecatalogar moltes places. En el cos de mestres arriba a un 17% de les places oferides, mentre que en secundària el percentatge és d’un 12% i en Sectors Singular d’FP un 6%. Molt centres s’han queixat al Sindicat de la sobrecatalogació de places amb el requisit d’anglés que no havien demanat. STEPV ja ha traslladat a la Conselleria que cal revisar aquesta catalogació.

Finalment, hi ha 513 places (3%) que són itinerants, és a dir, que el professorat prestarà serveis en més d’un centre educatiu.

Si s’hagueren aplicat els acords de plantilles, denunciats per la Conselleria el passat 30 de maig, s’hagueren oferit 900 places més que el curs passat, a les quals s’han de sumar les jubilacions (normalment més d’un miler de vacants). Per tant, encara que no s’hagen oferit els temps parcials o les places afectades (unes 1.200) hi ha una clara retallada de places, després d’anys d’una tendència a l’alça quant a l’oferta de llocs de treball.

És evident que la retallada de vacants denunciada des de fa mesos pel Sindicat s’ha concentrat en el cos de Mestres, però també en les EOI, on s’han oferit 90 places menys, fruit de les brutals retallades que ha aplicat la Conselleria en aquest cos docent.

Després d’anys d’increment de plantilla, ara entrem en clara recessió per la política de “sobran profesores” anunciada pel conseller Rovira ara fa un any, en prendre possessió del càrrec, i retornem a les ofertes de places de l’any 2021, on es van oferir 18.447 places.

Entre 2016 i 2023, la Conselleria del Botànic va incrementar en 11.235 les places que s’oferien, després d’anys de patir les retallades de professorat de l’anterior govern del PP, i va signar amb tots els sindicats uns acords de plantilles en 2023 que ara s’han substituït per unes plantilles insuficients per als centres que STEPV ja ha recorregut judicialment.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR