Universitats públiques

Insatisfacció per la falta d’actualització de la modificació retributiva

No contempla el pagament dels sexennis als ajudants doctors ni al professorat associat

divendres 17 febrer 2023 19:51 h

Hui 17 de febrer s’ha celebrat la mesa tècnica de la Mesa General d’Universitats en què s’ha abordat la modificació del Decret 174/2002, de 15 d’octubre, del Govern Valencià, sobre Règim i Retribucions del Personal Docent i Investigador Contractat Laboral de les Universitats Públiques Valencianes i sobre Retribucions Addicionals del Professorat Universitari.

Aquesta negociació pretén desbloquejar en els aspectes retributius el preacord del conveni col·lectiu de 2019, però genera insatisfacció perquè no es posa al dia, per exemple no contempla el pagament dels sexennis als ajudants doctors i al professorat associat, ja que no figuraven al preacord.

STEPV ha decidit assumir el text que es va acordar en 2019, amb la revalorització del 9,45% de les retribucions pactades aleshores, però ha manifestat que no significa en cap cas una renuncia a l’aplicació de tots els complements retributius a tot el professorat laboral, amb independència de la seua categoria professional. Així tanquem el capítol de l’actualització de les retribucions pactades, i encetem un altre que ha de dur-nos a conquerir l’abonament de tots els complements per a tot el professorat laboral.

D’altra banda, la directora general d’universitats ha informat que es preveu que la LOSU entre en vigor durant la primera quinzena de març i també ha comentat que el Ministeri d’Universitats està treballant en un decret sobre els àmbits (ja no àrees) de coneixement i la reformulació dels departaments universitaris d’acord amb la LOSU.

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR